«ΕΡΤ και ΑΠΕ είχαν καταντήσει φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ», απαντά η κυβέρνηση

«ΕΡΤ και ΑΠΕ είχαν καταντήσει φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ», απαντά η κυβέρνηση Facebook Twitter
0

«Είναι τουλάχιστον κωμικό να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχία για την απειλή κομματικοποίησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ», λέει η κυβέρνηση που κάνει λόγο για «φερέφωνα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και οι δύο οργανισμοί - τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση κατάντησε θλιβερά φερέφωνά της - θα επιστρέψουν στον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης, όπως συνέβαινε στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης», τόνισαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

«Όσο για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των δημόσιων φορέων ενημέρωσης, πολύ σύντομα θα φανούν... επί της οθόνης» πρόσθεσαν.

Η απάντηση έρχεται καθώς μερίδα του Τύπου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν αρνητικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πολιτική εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που περιλαμβάνει την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Επιπλέον, χθες, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, και ο Πρόεδρος - Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος. Ο κ. Πέτσας τούς ευχαρίστησε και τούς ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστεί η νέα διοίκηση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM