Ρωσία: 12 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από σαρωτικές πλημμύρες στο Ιρκούτσκ

Ρωσία: 12 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από σαρωτικές πλημμύρες στο Ιρκούτσκ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα αγνοούνται μετά τις σαρωτικές πλημμύρες στη Ρωσία στην περιοχή Ιρκούτσκ, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

«Έως αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 12 άνθρωποι πέθαναν και εννέα αγνοούνται» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βίταλι Μούτκο, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με τον Μούτκο, 751 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 153 παραμένουν υπό νοσηλεία, μετά τις πλημμύρες. «Οι αριθμοί αλλάζουν συνεχώς» συμπλήρωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι τέσσερα μικρά χωριά έχουν αποκοπεί πλήρως από τον υπόλοιπο κόσμο, όμως οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μπόρεσαν να μεταφέρουν τρόφιμα και κουβέρτες επιβίωσης.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περασμένη εβδομάδα το Ιρκούτσκ, μια περιοχή της Σιβηρίας που πλαισιώνεται από τη λίμνη Βαϊκάλη. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει η λίμνη και ο μεγαλύτερος ποταμός της περιοχής, ο ποταμός Ανγκάρα. Επιστρέφοντας από τη σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε στάση κι επισκέφθηκε το Σάββατο την πληγείσα περιοχή, απευθύνοντας έκκληση προς τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες διάσωσης να κάνουν τα πάντα για τη γρήγορη μεταστέγαση των πλημμυροπαθών.

Ρωσία: 12 νεκροί και 9 αγνοούμενοι από σαρωτικές πλημμύρες στο Ιρκούτσκ Facebook Twitter
ΕΡΑ

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti, 6.700 κατοικίες, όπου διέμεναν περίπου 32.700 άνθρωποι πλημμύρισαν. Τα νερά άρχισαν να υποχωρούν όμως νέες βροχοπτώσεις αναμένονται από τις 6 Ιουλίου, είπε ο Βιτάλι Μούτκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM