Οι συνήγοροι του Μισέλ Πλατινί διαψεύδουν την σύλληψη και εξηγούν τι συνέβη

Οι συνήγοροι του Μισέλ Πλατινί διαψεύδουν την σύλληψη και εξηγούν τι συνέβη Facebook Twitter
0

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μισέλ Πλατινί διαψεύδουν πως ο πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές για υπόθεση διαφθοράς και μέσω ανακοίνωσης εξηγούν τι συνέβη.

«Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διαφθορά, αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Γάλλου παράγοντα, ο οποίος από το πρωί κρατείται και ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του Μισέλ Πλατινί υπογραμμίζουν ότι ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί σε καμία περίπτωση, αλλά καταθέτει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η οικονομική εισαγγελία.

Ο Μισέλ Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και μεγάλη δόξα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καταδικάστηκε μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας, απιστία και σύγκρουση συμφερόντων. Αρχικά του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια από το CAS. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται σε χρηματισμό για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM