Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση για τον ποινικό κώδικα

Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση για τον ποινικό κώδικα Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παγώσει η συζήτηση για τον νέο ποινικό κώδικα και τον νέο κώδικα ποινικής δικονομίας, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την παράταση λειτουργίας της Βουλής.


«Η διακοπή της συναινετικής πορείας θα μας οδηγήσει να δούμε τα ζητήματα με βάση τα νέα δεδομένα», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κι ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ δεν θα μετείχαν στη διαδικασία, αρνούμενοι να μπουν στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής.

Η ΝΔ δεν προσήλθε καν στη συνεδρίαση, ενώ εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε την απόσυρση των κωδίκων προκειμένου να έρθουν με ευρύτερη συναίνεση στην επόμενη Βουλή. «Κρατήσατε τους κώδικες συνειδητά και τους φέρνετε την τελευταία στιγμή, όταν έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό η προκήρυξη εκλογών. Δεν υπάρχει ούτε η αναγκαία νηφαλιότητα για διάλογο, ούτε η απαραίτητη συναίνεση», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα του καταγγέλλει τη διαδικασία και αποχωρεί.

«Αν δεν θέλετε κύριε υπουργέ να συνδέσετε την παρουσία σας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με διαδικασία που είναι σοβαρή για να υποτάσσεται σε σκοπιμότητες πρέπει να το αποσύρετε και το ξανασυζητάμε μετά τις εκλογές. Είναι πολύ σοβαρό να συζητηθεί σε μια βουλή μόνο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους πρόθυμους», επεσήμανε.

Από τη διαδικασία αποχώρησε και το ΚΚΕ. Ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και fast track διαδικασία που αφορά πολύ σοβαρό νομοθέτημα.  Στη συζήτηση μετέχει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, καθώς αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM