Τσίπρας υπέρ Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν - Νέες βολές κατά Βέμπερ

Τσίπρας υπέρ Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν - Νέες βολές κατά Βέμπερ Facebook Twitter
ΕΡΑ - Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανς Τίμερμανς στην Αθήνα
0

Ο Αλέξης Τσίπρας εναντιώθηκε εκ νέου σήμερα στον Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά δήλωσε πως θα στηρίξει τον Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. 

Η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισόν, δεν ενώνει την Ευρώπη και θα είναι μια αρνητική εξέλιξη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει προοδευτικό υποψήφιο και έδωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς, εφόσον είναι ο πρώτος στη διαδικασία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα αλλά και το πρόγραμμα, δηλαδή, τέλος στη λιτότητα, κοινωνική Ευρώπη, κλιματική αλλαγή.

Και ο Σάντσεθ υπέρ Τίμερμανς

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα στηρίξει τον Ολλανδό Σοσιαλιστή Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η οικογένεια των Σοσιαλδημοκρατών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη με τον καλύτερο υποψήφιο, τον (Φρανς) Τίμερμανς. Ελπίζω ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο. Έχει τις ικανότητες και την εμπειρία», είπε ο Σάντσεθ προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM