Χαβάη: Γυναίκα χάθηκε σε δάσος και βρέθηκε ζωντανή 15 μέρες μετά

Χαβάη: Γυναίκα χάθηκε σε δάσος και βρέθηκε ζωντανή 15 μέρες μετά Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα από τη Χαβάη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί εδώ και 15 ημέρες, βρέθηκε ζωντανή σε μία χαράδρα που είχε εγκλωβιστεί, σε δάσος του Μάουι. 

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Αμάντα Έλερ ξεκίνησε για πεζοπορία σε δάσος αλλά στις 8 Μαΐου εξαφανίστηκε. Χάρη στην ευρεία κινητοποίηση για τον εντοπισμό της όμως, η 35χρονη βρέθηκε ζωντανή. «Η Αμάντα Έλερ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ», ήταν το χαρμόσυνο μήνυμα στη σελίδα του Facebook για τις έρευνες.

«Η Αμάντα βρέθηκε. Είχε χαθεί, είχε εγκλωβιστεί και είχε τραυματιστεί ελαφρά στο δάσος (...) Ανάμεσα σε δυο καταρράκτες, στο βάθος μιας χαράδρας, στην κοίτη ενός ποταμού». Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Facebook εικονίζονται τα τραυματισμένα πόδια της άτυχης γυναίκας.

Χαβάη: Γυναίκα χάθηκε σε δάσος και βρέθηκε ζωντανή 15 μέρες μετά Facebook Twitter
Χαβάη: Γυναίκα χάθηκε σε δάσος και βρέθηκε ζωντανή 15 μέρες μετά Facebook Twitter

Η Έλερ, που είναι καθηγήτρια γιόγκας και φυσιοθεραπεύτρια στο Χαϊκού, στο νησί Μάουι, μετά την ανάσυρσή της από τη χαράδρα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Μετά την εξαφάνισή της, οι κάτοικοι και οι φίλοι της κινητοποιήθηκαν και χάρη στην συνδρομή πολλών ανθρώπων κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 70.000 δολάρια ώστε να ξεκινήσουν έρευνες από αέρος για να την εντοπίσουν.

Ο σύντροφός της ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει και εκείνος που ενημέρωσε τις αρχές. Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητό της σταθμευμένο κοντά στην αρχή ενός μονοπατιού για πεζοπορία.

Σε μια φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συγγενείς της μετά τη διάσωσή της, η Αμάντα φαίνεται χαμογελαστή. Αν και έχασε 7 κιλά, η κατάστασή της είναι πολύ καλή, εξήγησε στο CNN ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες, ο Χαβιέρ Καντελόπς. «Είναι όσο δυνατή πιστεύαμε. Ξέραμε ότι θα μπορούσε να αντέξει για τόσο καιρό», είπε κάποιος από τους συγγενείς της. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM