Eurovision 2019: Ανέκριναν για δυο ώρες την χορεύτρια της Μαντόνα με την σημαία της Παλαιστίνης

Eurovision 2019: Ανέκριναν για δυο ώρες την χορεύτρια της Μαντόνα με την σημαία της Παλαιστίνης Facebook Twitter
0

Η χορεύτρια που φόρεσε την σημαία της Παλαιστίνης στη διάρκεια του σόου της Μαντόνα στην Eurovision 2019 κατήγγειλε πως ανακρίθηκε για σχεδόν δυο ώρες στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να φύγει από το Τελ Αβίβ μετά τον διαγωνισμό.

Η Μαντόνα θέλησε να στείλει από τη σκηνή της Eurovision ένα μήνυμα ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Έτσι δύο χορευτές κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, ανέβηκαν τα σκαλιά της σκηνής αγκαλιασμένοι και έχοντας στις πλάτες τους τις σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αντίστοιχα. 

 

Η χορεύτρια Mona Berntsen, που έφερε στην πλάτη της την σημαία της Παλαιστίνης, περιέγραψε την περιπέτειά της στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέσα από ένα μακροσκελές ποστ στο Instagram, το οποίο αργότερα διέγραψε μετά από απειλές που φέρεται να δέχθηκε. 

Η 29χρονη χορεύτρια με καταγωγή από Νορβηγία και Μαρόκο ανέφερε πως το να φύγει από το Ισραήλ ήταν «μια έντονη εμπειρία», καθώς την ανέκριναν για μιάμιση ώρα στο αεροδρόμιο. «Σε ευχαριστώ Μαντόνα που ήμουν μέρος της δήλωσής σου και που φόρεσα την σημαία της Παλαιστίνης μπροστά από εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές. Δυστυχώς η καταπίεση στη Δυτική Όχθη είναι αληθινή. Οι ώρες μετά το χθεσινό σόου ήταν έντονες, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα με παρακολουθούσαν με τέτοιον τρόπο», γράφει στο ποστ της η ίδια, σημειώνοντας πως ο εντατικός έλεγχος ήταν προφανώς απόρροια της εμφάνισής της.

Και συνεχίζει: «Στο τσεκ-ιν του αεροδρομίου έδειχνα συνεχώς το διαβατήριό μου και μετά κρατήθηκα για ανάκριση από τον επικεφαλής ασφαλείας για περισσότερη από μιάμιση ώρα. Χρειάστηκε να πως όλη την ιστορία της ζωής μου, τους λόγους που έχω ταξιδέψει στις αραβικές χώρες μέχρι σήμερα, τις σχέσεις μου με την θρησκεία, τα οικογενειακά μου θέματα, να δείξω το καθημερινό λεπτομερές μου πρόγραμμα στη διάρκεια της διαμονής μου και να εξηγήσω τι έκανα και πού πήγα την τελευταία φορά που ήμουν στην Ιερουσαλήμ πριν από τρία χρόνια. ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ενώ έφευγα από την χώρα. Όλα προφανώς επειδή έβαλα μια σημαία στο πλαίσιο μιας περφόρμανς που έπαιρνε θέση για μια τρέχουσα διαμάχη, ώστε να προωθήσει την ειρήνη, την ενότητα και την ελευθερία».

Η Mona Berntsen αναφέρεται στη συνέχεια στον «βαθμό παρακολούθησης και καταπίεσης που υφίστανται καθημερινά οι άνθρωποι της Παλαιστίνης», εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξή της απέναντι σε «όσους ορθώνουν ανάστημα και μιλούν όταν βλέπουν μια αδικία, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε πλατφόρμα προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν».

«Τις τελευταίες ημέρες είδα να το κάνουν πολλοί άνθρωποι. Είδα ντόπιους Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς μουσικούς να διοργανώνουν την δική της Gazavision, είδα καλλιτέχνες που γνωρίζω να ταξιδεύουν στην Βηθλεέμ για να τραγουδήσουν στην Globalvision και είδα ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να μποϊκοτάρουν την Eurovision. Όλοι τους να χρησιμοποιούν τις φωνές τους για όσους δεν μπορούν να ακουστούν. Σε ευχαριστώ Μαντόνα που χρησιμοποίησες αυτήν την περφόρμανς για να μιλήσεις», καταλήγει η 29χρονη χορεύτρια.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αφωνη,γρια ,υποκριτρια,ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ που δεν καθεται πια σπιτι της;» Η άλλη (θετική) άποψη για τη Μαντόνα
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Συνέχεια, ανανέωση και συνέργειες με φορείς και παραγωγούς

Πολιτισμός / Το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση

Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν περιλαμβάνονται αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι αλλά και παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και τζαζ.
LIFO NEWSROOM
Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο νέο «Ocean's Eleven»

Πολιτισμός / Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο prequel του «Ocean's Eleven»

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο δημιουργός του «Twisters», Λι Άιζακ Τσουνγκ, που παίρνει τη θέση του Τζέι Ροουτς, ο οποίος είχε αρχικά επιλεγεί για τη θέση του σκηνοθέτη
LIFO NEWSROOM
Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM