Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ΑΠΘ

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ΑΠΘ Facebook Twitter
seleo.gr
0

Υπό έλεγχο τέθηκε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η φωτιά ξέσπασε στο υπόγειο του τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα, ενώ αυτή στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το τελικό στάδιο αποκάθαρσης, ελέγχου και εξαερισμού όλων των χώρων. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 9 το πρωί σήμερα. 

Οι χώροι του πανεπιστημίου εκκενώθηκαν άμεσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μια φοιτήτρια εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου ενώ ένα δεύτερο άτομο, απομακρύνθηκε χωρίς προβλήματα.

Ακόμα ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρόεδροι σχολών και τμημάτων ενώ, σύμφωνα με το seleo.gr, στον χώρο που ξέσπασε η φωτιά υπάρχει και αρχειακό υλικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/seleo.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM