Ιταλία: Εντοπίστηκε κλεμμένο σκάφος γεμάτο μετανάστες με πλαστές ελληνικές ταυτότητες

Ιταλία: Εντοπίστηκε κλεμμένο σκάφος γεμάτο μετανάστες με πλαστές ελληνικές ταυτότητες Facebook Twitter
0

Κλεμμένο σκάφος με ελληνική σημαία, στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Λέτσε, έξι ναυτικά μίλια από τις ιταλικές ακτές.

Ιστιοπλοϊκό σκάφος με ελληνική σημαία, που είχε ενοικιαστεί στην Αθήνα σε αλλοδαπό υπήκοο και στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα που έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες και 12 παράνομοι διακινούμενοι αλλοδαποί, εντοπίστηκε στις 08/04 από τις ιταλικές αρχές, στη θαλάσσια περιοχή Λέτσε 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ιταλίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αρχηγείου του λιμενικού σώματος ο εντοπισμός του σκάφους έγινες κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Λιμενικής Αρχής Λευκάδας και άμεσης συνεργασίας Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων με Ιταλικές Αρχές.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις Ιταλικές Αρχές σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Το είχαν νοικιάσει ένας Τούρκος και ένας Τσέχος από εταιρεία στη Λευκάδα

Από εταιρεία στη Λευκάδα είχε ενοικιαστεί σε έναν Τούρκο και ένα Τσέχο το ιστιοπλοϊκό σκάφος με ελληνική σημαία, που εντοπίστηκε στις ακτές της Ιταλίας με μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, πριν από μερικές ημέρες στη Λευκάδα οι δυο αλλοδαποί απευθύνθηκαν στην εταιρεία και ζήτησαν να μισθώσουν το σκάφος, προσποιούμενοι ότι θέλουν να κάνουν περιήγηση στα ελληνικά νησιά. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του σκάφους που το είχε ενοικιάσει στη συγκεκριμένη εταιρεία, αντιλήφθηκε από το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) ότι το σκάφος αντί να κατευθύνεται προς τα ελληνικά νησιά αυτό είχε χαράξει πορεία προς την Ιταλία.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λευκάδας για την κλοπή του σκάφους. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής τα οποία ειδοποίησαν την ιταλική Ακτοφυλακή.

Το σκάφος τελικά εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν οι Ιταλοί λιμενικοί σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν πέραν του ναυλωτή ακόμη τέσσερα άτομα (πιθανόν μετανάστες) τα οποία έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του σκάφους επέβαιναν επιπρόσθετα άλλοι 12 μετανάστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM