O Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες

O Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες Facebook Twitter
EPA
1

Μετά από παράπονα για απρεπή αγγίγματα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες.


Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι έκανε γυναίκες να νιώσουν άβολα με τη σωματική επαφή του, επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει την όλη διαμάχη.

Μόλις είχε ξεκινήσει να εκφωνεί μια ομιλία στον Διεθνή Σύλλογο Ηλεκτρολόγων στην Ουάσιγκτον, ο Μπάιντεν αστειεύτηκε ότι «είχε πάρει άδεια» ώστε να αγκαλιάσει τον πρόεδρο του συνδικάτου Λόνι Στίβενσον.

Το ακροατήριο, που απαρτιζόταν κυρίως από άνδρες, ξέσπασε σε γέλια, μόλις άκουσε το αστείο του.

Κατόπιν, ο Τζο Μπάιντεν έκανε παρόμοιο χιούμορ, αφού κάλεσε παιδιά από το ακροατήριο στην σκηνή, ενώ αγκάλιασε ένα αγόρι.

Τα σχόλια του πρώην αντιπροέδρου ήταν τα πρώτα που έκανε δημοσίως από τότε που περισσότερες από έξι γυναίκες παραπονέθηκαν ότι τις είχε αγγίξει απρεπώς κατά τη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων.

Ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ άμεσα στις κατηγορίες, όπως έκανε νωρίτερα την εβδομάδα, όταν έδωσε στη δημοσιότητα ένα δίλεπτο βίντεο, που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναγνώριζε ότι η αντίληψη του «προσωπικού χώρου» αναδύθηκε στον απόηχο του κινήματος #MeToo.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του, ο Μπάιντεν διατύπωσε τη λύπη του για τις επικρίσεις σε βάρος του, ότι με τη συμπεριφορά του έκανε κάποιες γυναίκες να νιώσουν άβολα, ωστόσο δεν ζήτησε συγγνώμη.

«Το γεγονός είναι πως έχω ξεκαθαρίσει ότι εάν έκανα κάποιον να νιώσει άβολα, αισθάνομαι άσχημα για αυτό».

«Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου, ποτέ, ποτέ, ποτέ».

«Λυπάμαι που δεν κατάλαβα. Δεν λυπάμαι για τις προθέσεις μου. Δεν λυπάμαι για ό,τι έχω ποτέ κάνει, ποτέ μου δεν επέδειξα ασέβεια εσκεμμένα, προς έναν άνδρα ή μια γυναίκα».

Πηγές από το περιβάλλον του Μπάιντεν είπαν στο Ρόιτερς αυτήν την εβδομάδα ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τα περιστατικά εναγκαλισμών πολιτών κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων δεν έχει αποθαρρύνει τα σχέδιά του για μια προεδρική θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διατέλεσε 8 χρόνια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του αργότερα αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM