O Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες

O Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες Facebook Twitter
EPA
1

Μετά από παράπονα για απρεπή αγγίγματα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες.


Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι έκανε γυναίκες να νιώσουν άβολα με τη σωματική επαφή του, επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει την όλη διαμάχη.

Μόλις είχε ξεκινήσει να εκφωνεί μια ομιλία στον Διεθνή Σύλλογο Ηλεκτρολόγων στην Ουάσιγκτον, ο Μπάιντεν αστειεύτηκε ότι «είχε πάρει άδεια» ώστε να αγκαλιάσει τον πρόεδρο του συνδικάτου Λόνι Στίβενσον.

Το ακροατήριο, που απαρτιζόταν κυρίως από άνδρες, ξέσπασε σε γέλια, μόλις άκουσε το αστείο του.

Κατόπιν, ο Τζο Μπάιντεν έκανε παρόμοιο χιούμορ, αφού κάλεσε παιδιά από το ακροατήριο στην σκηνή, ενώ αγκάλιασε ένα αγόρι.

Τα σχόλια του πρώην αντιπροέδρου ήταν τα πρώτα που έκανε δημοσίως από τότε που περισσότερες από έξι γυναίκες παραπονέθηκαν ότι τις είχε αγγίξει απρεπώς κατά τη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων.

Ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ άμεσα στις κατηγορίες, όπως έκανε νωρίτερα την εβδομάδα, όταν έδωσε στη δημοσιότητα ένα δίλεπτο βίντεο, που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναγνώριζε ότι η αντίληψη του «προσωπικού χώρου» αναδύθηκε στον απόηχο του κινήματος #MeToo.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του, ο Μπάιντεν διατύπωσε τη λύπη του για τις επικρίσεις σε βάρος του, ότι με τη συμπεριφορά του έκανε κάποιες γυναίκες να νιώσουν άβολα, ωστόσο δεν ζήτησε συγγνώμη.

«Το γεγονός είναι πως έχω ξεκαθαρίσει ότι εάν έκανα κάποιον να νιώσει άβολα, αισθάνομαι άσχημα για αυτό».

«Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου, ποτέ, ποτέ, ποτέ».

«Λυπάμαι που δεν κατάλαβα. Δεν λυπάμαι για τις προθέσεις μου. Δεν λυπάμαι για ό,τι έχω ποτέ κάνει, ποτέ μου δεν επέδειξα ασέβεια εσκεμμένα, προς έναν άνδρα ή μια γυναίκα».

Πηγές από το περιβάλλον του Μπάιντεν είπαν στο Ρόιτερς αυτήν την εβδομάδα ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τα περιστατικά εναγκαλισμών πολιτών κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων δεν έχει αποθαρρύνει τα σχέδιά του για μια προεδρική θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διατέλεσε 8 χρόνια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του αργότερα αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM