Το Facebook αποκαλύπτει τα μυστικά του αλγορίθμου του για το News Feed

Το Facebook αποκαλύπτει τα μυστικά του αλγορίθμου του για το News Feed Facebook Twitter
EPA
0

Το Facebook πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο θα εξηγεί πώς οι αλγόριθμοι του αποφασίζουν τι  φέρνουν στο News Feed κάθε χρήστη.

Ένα νέο κουμπί που αναγράφει «Γιατί βλέπω αυτή τη δημοσίευση» θα απαντά στην ερώτηση για το ποιες ενέργειες επηρέασαν τους αλγόριθμους του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου.


Είναι η πρώτη φορά που η εταιρία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δίνει πρόσβαση στην εφαρμογή αλλά και στον ιστότοπό της, απ' ευθείας στους χρήστες του Facebook. 

Το Facebook, το Twitter, το YouTube, και άλλα κοινωνικά μέσα, έχουν κατηγορηθεί για την χρήση αλγορίθμων οι οποίοι προτείνουν περιεχόμενο χωρίς να εξηγούν στους χρήστες τον τρόπο που λειτουργούν.

Το Facebook αποκαλύπτει τα μυστικά του αλγορίθμου του για το News Feed Facebook Twitter


Το Facebook σε δήλωσή του στο BBC είπε ότι το νέο αυτό χαρακτηριστικό ήταν διαθέσιμο μόνο για μερικούς χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τώρα, ωστόσο θα «τρέξει» κανονικά για όλον τον κόσμο μέχρι τις 2 Μαΐου.

Το εν λόγω κουμπί «Γιατί βλέπω αυτή τη δημοσίευση» θα βρίσκεται στο μενού που εμφανίζεται στο επάνω δεξιά μέρος κάθε δημοσίευσης στο News Feed.

Το εργαλείο αυτό θα προσφέρει στοιχεία δίνοντας απαντήσεις όπως «έχεις σχολιάσει περισσότερο δημοσιεύσεις με φωτογραφίες παρά με οποιαδήποτε άλλο τύπο μέσου». 


Το Facebook είπε ότι πρόσθεσε περισσότερες πληροφορίες στο αντίστοιχο κουμπί «Γιατί βλέπω αυτή τη διαφήμιση» το οποίο έκανε την εμφάνισή του από το 2014.


Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συνδυάζει τις προτιμήσεις των χρηστών του Facebook με τις βάσεις δεδομένων των διαφημιστών.

Το Facebook αποκαλύπτει τα μυστικά του αλγορίθμου του για το News Feed Facebook Twitter

Έχει ήδη αποκαλυφθεί εάν κάποια από τις δραστηριότητες των χρηστών στο διαδίκτυο, όπως η τοποθεσία όπου συνδέονται, χρησιμοποιούνται για να στοχεύσουν σε διαφημίσεις.

«Και οι δύο αυτές ενημερώσεις αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης επένδυσής μας στο να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερα στοιχεία και έλεγχο σε όλο το Facebook», αναφέρει η εταιρεία στο μπλογκ της.


Το Facebook αντιμετώπισε έντονη κριτική έπειτα από μία σειρά παραβιάσεων δεδομένων, σκάνδαλα ιδιωτικότητας και ισχυρισμούς ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να παρεμβαίνει στις εκλογές.


Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε κυβερνητική ρύθμιση, λέγοντας ότι η ευθύνη για την παρακολούθηση του επιβλαβούς περιεχομένου ήταν πολύ μεγάλη ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να την αντιμετωπίσουν μόνες τους.

Με πληροφορίες από BBC 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ένδεχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

Τech & Science / Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ενδέχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

«Υπάρχει περίπου 66% πιθανότητα αυτός ο κομήτης να είναι παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα και να περιπλανιέται στο διαστρικό διάστημα από τότε», σημείωσε ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη
LIFO NEWSROOM
Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Τech & Science / Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Γάλλοι και Αιγύπτιοι ερευνητές στην Αλεξάνδρεια ανέλκυσαν 22 τεράστια πέτρινα μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή του διάσημου Φάρου της πόλης, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Τech & Science / Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν χιλιάδες χιλιόμετρα αρχαίων ποταμιών στα νότια υψίπεδα του Άρη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι ο πλανήτης ήταν κάποτε πολύ πιο υγρός απ’ ό,τι πιστεύαμε
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Το απολίθωμα, μια γνάθος που διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, αναλύθηκε με σύγχρονες τεχνικές σάρωσης, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν σε ένα άγνωστο έως τώρα είδος
LIFO NEWSROOM