Ο Θανάσης Χειμωνάς υποψήφιος με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές

Ο Θανάσης Χειμωνάς υποψήφιος με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές Facebook Twitter
0

Την υποψηφιότητα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Στην πρώτη δήλωσή του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ο κ. Χειμωνάς τόνισε ότι: «Η Ευρώπη του φασισμού, του λαϊκισμού και του Brexit δεν έχει ανάγκη τα ανθυποσελέμπριτις των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τούτες τις ευρωεκλογές, το Ποτάμι αποτελεί τη μοναδική αυθεντικά φιλοευρωπαϊκή πρόταση για μια προοδευτική, δίκαιη και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Είμαι περήφανος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχήθηκε στον Θανάση Χειμωνά καλή δύναμη σε μια δύσκολη, αλλά όμορφη μάχη. «Οι Έλληνες, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να στείλουν στην Ευρώπη τους φίλους της και όχι τους εχθρούς της», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα ενώ άρθρα του δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας το 2012 και το 2105 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης των 58, καθώς και εκείνης των «Παραιτηθείτε».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM