ΣΥΡΙΖΑ: Καβγάς Καββαδία - Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

ΣΥΡΙΖΑ: Καβγάς Καββαδία - Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ Facebook Twitter
1

Κλίμα έντασης και διαφωνίας επικράτησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τον ποινικό κώδικα, με αποκορύφωμα την εσωκομματική έριδα μεταξύ της Αννέτας Καββαδία και της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Καββαδία υπογράμμισε ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τηρούν το εμπάργκο του κόμματος (σ.σ στο κανάλι του ΣΚΑΪ) και να μην γίνονται «παρεμβάσεις lifestyle». 

Αμέσως η κα Μεγαλοοικονόμου, εξέλαβε το σχόλιο ως προσωπική επίθεση και διεμήνυσε πως στήριξε το κόμμα σε πολλές ψηφοφορίες, απειλώντας ακόμα και με παραίτηση. 

«Γιατί με φωτογραφίζεις;» φέρεται να αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως η κα Μεγαλοοικονόμου, απειλώντας πως δεν θα ψηφίσει αύριο (σ.σ. για τη συνταγματική αναθεώρηση). «Με αναγκάζετε να πάω σπίτι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται πως η κα Μεγαλοοικονόμου εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015 με την Ένωση Κεντρώων και τον Ιούλιο του 2017, ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαφωνία παρενέβη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που υπερασπίστηκε την καΜεγαλοοικονόμου.

«Και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο», φέρεται να είπε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας. Τότε η κα Καββαδία φέρεται να απάντησε: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;».

Η ταραχή της κυρίας Μεγαλοοικονου ήταν έκδηλη και αρκετοί επιχείρησαν να την ηρεμήσουν μετά τη συνεδρίαση. 

Προς το τέλος της συνεδρίασης, ο Αλέξης φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, «όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη ΚΟ και στο τέλος να μην δώσουμε πάτημα να μιλήσουν ορισμένοι πρόθυμοι για ήττα, με αφορμή και την Συνταγματική Αναθεώρηση».

Κόντρα Κοντονή - Καλογήρου

Στο ζήτημα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι είχε επιχειρήσει να κάνει αλλαγές, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, απάντησε ότι θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος».

Τέλος, η Νίνα Κασιμάτη φέρεται να διαφώνησε έντονα με τον Νίκο Βούτση για το άρθρο 3 και τη διαρροή ψηφοδελτίου από την Εφορευτική, ζητώντας να εξαιρεθούν Βαξεβανάκης και Καραγιαννίδη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές,  ο κ. Βούτσης φέρεται να απάντησε πώς το ψηφοδέλτιο διέρρευσε από την αντιπολίτευση.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια