Beyoncé και Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας

Beyoncé και Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας Facebook Twitter
0

Η Beyoncé και ο Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας με το βραβείο Πρωτοπορίας της οργάνωσης GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation).

Η οργάνωση που τιμά προσωπικότητες από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία, οι οποίες στηρίζουν τη LGBT κοινότητα με βραβεία που απονέμονται σε ειδική τελετή, φέτος θα βραβεύσει το διάσημο ζευγάρι καλλιτεχνών.

Ο σκοπός του βραβείου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της οργάνωσης, είναι να τιμήσει «συμμάχους που επέφεραν σημαντική διαφορά στην προώθηση της αποδοχής των μελών της LGBTQ κοινότητας» και να αναγνωριστούν διάσημοι υποστηρικτές της LGBTQ κοινότητας που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους, μουσική, ταινίες ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενθαρρύνουν την αποδοχή.

«Όταν μιλούν οι Beyoncé και Jay-Z, ο κόσμος εμπνέεται και όταν πρόκειται για μέλη της LGBTQ κοινότητας, οι φωνές αποδοχής τους ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα» τονίζει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλις στο επίσημο δελτίο Τύπου για το βραβείο Vanguard.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που θα είμαστε μαζί τους για να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκδήλωσης LGBTQ στον κόσμο και να τιμήσουμε το έργο τους, καθώς στρέφουν το τόξο της δικαιοσύνης προς τα εμπρός για τη LGBTQ κοινότητα, τους ανθρώπους του χρώματος και τις περιθωριοποιημένες ομάδες παντού» ανέφερε η Σάρα Κέιτ Έλις.

Πέρυσι, το Vanguard Award (Βραβείο Πρωτοπορίας) απονεμήθηκε στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία υπέγραψε επιστολή διαμαρτυρίας για ομοφοβικά νομοσχέδια και έγραψε γράμματα συμπαράστασης σε queer θαυμαστές της.

Η οργάνωση GLAAD ανακοίνωσε ότι οι Beyoncé και Jay-Z γνωστοί και ως The Carters θα παραλάβουν το βραβείο στην 30η τελετή απονομής των GLAAD Awards στις 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια.

Με το βραβείο Πρωτοπορίας έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Σερ, η Τζάνετ Τζάκσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James» – Η ανατρεπτική ματιά στον Χάκλμπερι Φιν

Πολιτισμός / Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James»

Ο Percival Everett τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το «James», μια ανατρεπτική επαναφήγηση του «Χακλμπερι Φιν» από την οπτική του Τζιμ - Το μυθιστόρημα έχει ήδη σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Πολιτισμός / «Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καταγράφει το τραύμα, τον αγώνα και τη δικαίωση των θυμάτων κακοποίησης του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Ο κορυφαίος Γαλλο-Λιβανέζος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιμελητής και σκηνοθέτης υπήρξε απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του και άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της όπερας, της μουσικής και του θεάτρου.
LIFO NEWSROOM
Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Πολιτισμός / Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Στη δραματουργική και σκηνοθετική προσέγγιση της «Ανδρομάχης» από τη Μαρία Πρωτόπαππα, η Ερμιόνη και η Ανδρομάχη αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη των χωρών τους, ενώ ο Μενέλαος και ο Πηλέας την πολιτική και την εξουσία
LIFO NEWSROOM