Η απολογία της 21χρονης με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ - «Με παγίδευσε ο κολλητός μου»

Η απολογία της 21χρονης με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ - «Με παγίδευσε ο κολλητός μου» Facebook Twitter
0

Απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Χονγκ  Κονγκ τη Δευτέρα, η 21χρονη που είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Η 21χρονη Ελληνίδα, μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, και παρουσία των γονιών της που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη ναρκωτικών που εντόπισαν οι Αρχές του Χόνγκ - Κονγκ στην τσάντα της.

Στην απολογία της η οποία διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, η 21χρονη αναφέρθηκε στη ζωή της στη Μυτιλήνη και περιέγραψε τις δουλειές που έκανε εκεί.

Όπως είπε, είχε εργαστεί σε βενζινάδικο, σε κατάστημα ρούχων και σε καφέ, ενώ ανέφερε επίσης ότι ως κόρη αστυνομικού είχε βρεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο μαζί με τον πατέρα της, γνώριζε για τον έλεγχο μέσω των ακτίνων «χ» και πως εξ αυτού του λόγου, δεν θα ήταν δυνατόν, η ίδια να επιχειρήσει να μεταφέρει ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 21χρονη αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα Ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε πρώτα στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.

Όπως υποστήριξε, ο Πέτρος της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και της είχε προετοιμάσει το ταξίδι. «Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε.

Σε ό,τι αφορά στον σάκο που είχε στη κατοχή της στον οποίο εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά, η ίδια ανέφερε πως τον ο φίλος της ήταν εκείνος που της τον έδωσε προκειμένου να βάλει τα ρούχα της. Ο σάκος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν τον έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε.

Επιπλέον, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η 21χρονη Ειρήνη, ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η 21χρονη ανέφερε πως είναι θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος όπως τόνισε ενώ εκείνη υφίσταται όσα υφίσταται εκείνος βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεχίζει τη ζωή του χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο φίλος της, μετά τη σύλληψή της εξαφανίστηκε.

Το δικαστήριο με απόφασή του δέχθηκε, ωστόσο, να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο, το DVD, με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο άλλοτε φίλος της 21χρονης Ειρήνης σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, αποδεχόμενο δηλαδή ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι υπαρκτό.

Η 21χρονη δέχθηκε μετά το τέλος της απολογίας της, μεταξύ άλλων τις ερωτήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος εστίασε κυρίως στα πολλά μηνύματα που της έστελνε ο φίλος της όταν εκείνη βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ.

«Από αυτά τα μηνύματα απάντησα μόνο σε δύο. Δεν το θεώρησα περίεργο. Υπέθεσα ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευθώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη κατάλαβα», ήταν η απάντησή της.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι «η Ειρήνη απολογήθηκε σήμερα επί 2, 5 ώρες περίπου με ψυχραιμία και συγκροτημένο λόγο. Απάντησε διεξοδικά στις πολλές ερωτήσεις και της κατηγορούσας αρχής και του συνηγόρου υπεράσπισης της. Δεν υπήρξαν στην απολογία της αντιφάσεις ή κενά.

Η σημερινή ημέρα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και αποφασιστική για την τελική έκβαση της υπόθεσης, γιατί για πρώτη φορά άκουσε την Ειρήνη το σώμα των ενόρκων και γιατί σχημάτισε εικόνα και για την προσωπικότητά της και για τις εξηγήσεις που έδωσε για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.

Παρά, κατά την άποψή μου την θετική εικόνα που άφησε η κατάθεση - απολογία της Ειρήνης, η εκτίμησή μου παραμένει ίδια με την αρχική: Η αθώωση της θα αποτελέσει για μένα έκπληξη. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, αν ληφθούν υπόψη η αυστηρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και γενικότερα οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στη πόλη του Χονγκ Χονγκ».

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί  την Τρίτη με αγορεύσεις και την Τετάρτη το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM
Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM