ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Άμυνας Χέδερ Γουίλσον

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Άμυνας Χέδερ Γουίλσον Facebook Twitter
U.S. Department of Defense
0

H υφυπουργός Άμυνας, των ΗΠΑ Χέδερ Γουίλσον ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της.

Η Χέδερ Γουίλσον ήταν αρμόδια για την Πολεμική Αεροπορία και είχε ακουστεί ότι θα αντικαταστήσει τον Τζιμ Μάτις στην ηγεσία του Πενταγώνου.

«Σήμερα ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι θα παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Πολεμικής Αεροπορίας για να γίνω πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ελ Πάσο», έγραψε στο Twitter η Γουίλσον.

«Το να υπηρετώ στο πλευρό των αεροπόρων μας ήταν ένα προνόμιο. Είμαι περήφανη για την πρόοδο που επιτύχαμε για να αυξήσουμε το επίπεδο προετοιμασίας και αποτελεσματικότητας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας», συμπλήρωσε. 

Στη συνέχεια το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης της 58χρονης ρεπουμπλικανής Γουίλσον, πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά τη δημοσίευση στο Ελ Πάσο του ονόματος της Γουίλσον ως μόνης επικρατέστερης ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, ο κατάλογος με τα ονόματα των επικρατέστερων πρέπει να είναι αναρτημένος δημόσια επί τρεις εβδομάδες προτού η διοίκηση του πανεπιστημίου εγκρίνει την επιλογή αυτή.

Η Γουίλσον προτίθεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της στις 31 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM