No.1

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τις κυρώσεις εναντίον χωρών που υποστηρίζουν τον Μαδούρο

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τις κυρώσεις εναντίον χωρών που υποστηρίζουν τον Μαδούρο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον των χωρών που υποστηρίζουν τον Μαδούρο μίλησε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπραμς.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν να προχωρήσει μονομερώς στην επιβολή κυρώσεων σε χώρες που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, αλλά δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μελλοντικά, δήλωσε Άμπραμς.

Στο ερώτημα αν οι ΗΠΑ σκέφτονται να επιβάλουν κυρώσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κούβα και η Ινδία, είπε ότι «η εφαρμογή δευτερευόντων κυρώσεων είναι πάντα δυνατή. Αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο. Και προσωπικά δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες για το αν θα ενεργήσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, ως προς το τι θα μας αναγκάσει να λάβουμε μια τέτοια επιπλέον απόφαση».

Εκτός των άλλων, ο Άμπραμς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες στη Βενεζουέλα να αρθούν μελλοντικά, λέγοντας ότι «από την αρχή που επιβάλαμε τις κυρώσεις είχαμε πει ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο.

Όλες οι ενημερώσεις εκ μέρους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι οι κυρώσεις μπορεί να αρθούν.

Ο στόχος τους συνίσταται στο να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να αλλάξουν συμπεριφορά.

Γι αυτόν τον λόγο επιβάλλοντας τις κυρώσεις και ακυρώνοντας τις βίζες εισόδου, για ορισμένες κατηγορίες πολιτών της Βενεζουέλας, καθιστούμε απολύτως σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές μπορούν να ανακληθούν, εφόσον αλλάξουν οι συμπεριφορές», ανέφερε.

Ο Άμπραμς απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, είπε ότι «δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις για το θέμα αυτό. Είναι ένας επικίνδυνος κόσμος και δεν μπορείς να προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν θα το κάνω, δεν θα σας δώσω υποθετικές απαντήσεις».

«Ωστόσο ο πρόεδρος έχει πει, ότι όλες οι εκδοχές εξετάζονται, θα εξετάζονται πάντα, αλλά αυτό δεν είναι ο δρόμος τον οποίο αποφασίσαμε. Αυτή τη στιγμή αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο των διπλωματικών, οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πιέσεων για να υποστηρίξουμε τον λαό της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό αμερικανικό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM