Ελ Σαλβαδόρ: Αποφυλακίζονται 3 γυναίκες που εξέτιαν ποινές 30 ετών για έκτρωση

Ελ Σαλβαδόρ: Αποφυλακίζονται 3 γυναίκες που εξέτιαν ποινές 30 ετών για έκτρωση Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ μείωσε τις ποινές κάθειρξης 30 ετών για τρεις γυναίκες που είχαν καταδικαστεί με την κατηγορία πως έκαναν έκτρωση 

Η ποινή τους περιορίστηκε στον χρόνο κάθειρξης που έχουν περάσει ήδη στη φυλακή και θα αφεθούν αμέσως ελεύθερες. 

Και οι τρεις γυναίκες έχουν περάσει η καθεμία περίπου 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας υπό επιβαρυντικές περιστάσεις, επειδή θεωρείται πως έκαναν έκτρωση. Και οι τρεις ισχυρίστηκαν πως απέβαλλαν. 

Το δικαστήριο αποφάσισε πως οι γυναίκες ήταν θύματα των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και έκρινε πως οι αρχικές ποινές ήταν παράλογες. 

 Στο Ελ Σαλβαδόρ, μια χώρα που η έκτρωση είναι παράνομη σε κάθε περίπτωση, 18 γυναίκες παραμένουν στη φυλακής για παρόμοιες καταδίκες. 

Η οργάνωση Ένωση Πολιτών για την Αποποινικοποίηση της Έκτρωσης ανακοίνωσε πως η απόφαση θέτει ένα σημαντικό δεδικασμένο για την επανεξέταση των περιπτώσεων των άλλων γυναικών που είναι στη φυλακή». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Διεθνή / 5 τρόποι με τους οποίους η AI θα μπορούσε να διαστρεβλώσει την ανθρωπότητα, σύμφωνα με τον Πάπα

Ο πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει βαθιά την κοινωνία, συγκεντρώνοντας ισχύ, ενισχύοντας τις ανισότητες και αλλοιώνοντας την ανθρώπινη κρίση
THE LIFO TEAM