Στα άκρα οι σχέσεις Καράκας - Βερολίνου μετά την απέλαση του Γερμανού πρέσβη

Στα άκρα οι σχέσεις Καράκας - Βερολίνου μετά την απέλαση του Γερμανού πρέσβη Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση της Βενεζουέλας να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή «επιδεινώνει την κατάσταση».

«Πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, η οποία επιδεινώνει την κατάσταση και δεν συνδράμει στο να πέσουν οι τόνοι», δήλωσε ο Χάικο Μάας σε σύντομη ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απέλασης του Γερμανού πρέσβη Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ από το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας με την κατηγορία της ανάμιξης στης εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Το Καράκας έδωσε 48 ώρες στον Κρίνερ να αποχωρήσει από την Βενεζουέλα.

«Η υποστήριξή μας, η στήριξη της Ευρώπης στον Χουάν Γκουαϊδό παραμένει ακέραιη. Ο πρέσβης Κρίνερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Καράκας, ιδιαίτερα τις πρόσφατες μέρες», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Σε αυτό το στάδιο, η εντολή απέλασης αφορά μόνο τον Γερμανό πρεσβευτή.

Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αυτοανακηρυχθέντα και αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM