ΟΑΧΟ: Σε τοξικό χημικό οφείλονται οι θάνατοι στην Ντούμα το 2018

ΟΑΧΟ: Σε τοξικό χημικό οφείλονται οι θάνατοι στην Ντούμα το 2018 Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Σε «τοξικό χημικό» οφείλονται οι θάνατοι δεκάδων ανθρώπων στη Ντούμα της Συρίας το 2018 σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα «τοξικό χημικό» που περιείχε χλώριο χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση τον περασμένο Απρίλιο εναντίον της συριακής πόλης Ντούμα, ενώ βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την πολιορκούσαν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Η επίθεση στις 7 Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κι οδήγησε στη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της συριακής κυβέρνησης από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) παρείχαν «βάσιμους λόγους ότι χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα τοξικά χημικά την 7η Απριλίου του 2018».

«Αυτό το τοξικό χημικό περιείχε... χλώριο. Το τοξικό χημικό ήταν πιθανό μοριακό χλώριο» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM