Φρένο βάζει η Κομισιόν στις 120 δόσεις- «Κανονικά» θα προχωρήσουν λέει το υπουργείο Εργασίας

Φρένο βάζει η Κομισιόν στις 120 δόσεις- «Κανονικά» θα προχωρήσουν λέει το υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
0

Καθησυχαστικό προσπαθεί να εμφανιστεί το υπουργείο Εργασίας μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν η οποία ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ρητά στην δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει άμεσα στην ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προτού παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύει στο προσεχές μέλλον να αναθεωρήσει το σχήμα των δόσεων για τις οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς χρειάζεται ακόμη να εξεταστούν τεχνικά και άλλα ζητήματα.


«Είναι σημαντικό να αποφευχθούν κίνδυνοι για τα δημόσια έσοδα και να διασφαλιστεί η κουλτούρα πληρωμής των οφειλών» υπογραμμίζει η Κομισιόν.


Η αναφορά αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, που θέλουν τους θεσμούς να είναι αρνητικοί σε μια νέα οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί σημειώνοντας ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και πως αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.

Για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM