Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια

Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια Facebook Twitter
EPA
1

Ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, όπως κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.


«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας επιχειρούν να μπλοκάρουν τις φάλαγγες των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία και έρχονται σε σύγκρουση με τους κατοίκους. 

Ένας από τους νεκρούς ήταν ένα παιδί μόλις 14 ετών.


«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Foro Penal, που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μεγάλοι άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά σκοτώνονται από το καθεστώς Μαδούρο, τόνοι φαρμάκων και φαγητού κατάσχονται ή καίγονται......ο Αλέξης και ο Παπαδημούλης στο πλευρό του Μαδούρο. Και όλα σας φαίνονται καλά και αθώα. Πρόοδος, αριστερά. Καληνύχτα.