Βαρκελώνη: Ογκώδης διαδήλωση υπέρ των 12 Καταλανών αυτονομιστών

Βαρκελώνη: Ογκώδης διαδήλωση υπέρ των 12 Καταλανών αυτονομιστών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, υπέρ των 12 αυτονομιστών ηγετών που δικάζονται για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης. 

Μία από τις ομιλήτριες σε αυτήν την ογκώδη συγκέντρωση, που οργάνωσαν κόμματα και οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας, έκανε λόγο, από την πλευρά της, για 500.000 συμμετέχοντες, που διαδήλωσαν με σύνθημα «ο αυτοκαθορισμός δεν είναι έγκλημα».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν τη σημαία της Καταλονίας, όπως επίσης και πανό με συνθήματα όπως: «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους».

«Όλο αυτό είναι πολύ θλιβερό. Πρόκειται για μια πολιτική δίκη, γίνονται νοθεύσεις για να καταδικαστούν για κάτι που δεν είναι έγκλημα» δήλωσε ο Χεζούς Ροντρίγκεθ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Castellers.

«Αυτό που θέλουν είναι να τους βάλουν στη φυλακή και καθώς γνωρίζουν ότι να ψηφίζει κανείς δεν είναι έγκλημα, επινόησαν μια βίαιη ενέργεια που δεν έλαβε ποτέ χώρα» συνέχισε ο 48χρονος άνδρας.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη των 12 ξεκίνησε την Τρίτη στη Μαδρίτη και η ετυμηγορία δεν αναμένεται πριν από τον Ιούλιο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM