Κούβα: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας

Κούβα: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας Facebook Twitter
EPA
0

Η Κούβα κατήγγειλε, χθες, ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ έχουν μεταφερθεί σε νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να προετοιμάσουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας. 

Η Αβάνα κάνει λόγο για στρατιωτικές κινήσεις εναντίον της Βενεζουέλας «υπό το προκάλυμμα μιας ανθρωπιστικής επέμβασης».

Από τις 6 ως τις 10 Φεβρουαρίου υπήρξαν «κινήσεις των δυνάμεων ειδικών αποστολών των ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο του Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία και άλλα νησιά της Καραϊβικής, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κυβερνήσεις τους», ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Συνεχίζεται η προετοιμασία μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα υπό ένα ανθρωπιστικό προκάλυμμα», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.

Η Κούβα είναι μία από τις χώρες συμμάχους του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενώ οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό. Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. 

Εν τω μεταξύ, ο Χούαν Γκουαϊδο ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό νέας διοίκησης στη Citgo, σε μια νέα προσπάθεια να σφίξει τον οικονομικό κλοιό γύρο από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

«Η νέα διοίκηση θα αποτελείται από ικανούς Βενεζουελάνους που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και δεν έχουν πολιτικούς δεσμούς», ανακοίνωσε μέσω του Twitter o Γκουαϊδό.

Καθώς το πετρέλαιο της Βενεζουέλας είναι βαρύ διυλίζεται εν μέρει στις ΗΠΑ από τη Citgo, θυγατρική της PDVSA.

«Με αυτή την απόφαση, όχι μόνο προστατεύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά αποφεύγουμε να συνεχιστεί καταστροφή της εταιρείας, αποφεύγουμε τις απώλειες», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM