Παραλύουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο Βέλγιο λόγω απεργίας

Παραλύουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο Βέλγιο λόγω απεργίας Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Παραλύουν για 24ώρες οι αεροπορικές συγκοινωνίες στο Βέλγιο εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η Skeyes.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η εταιρεία που είναι αρμόδια για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας «Έξι ώρες πριν την έναρξη της γενικής απεργίας η εταιρεία δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για το αν θα εργάζεται ικανός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτεται ένας περιορισμένος αριθμός κρίσιμων θέσεων.

Για τον λόγο αυτό η Skeyes αναγκάζεται να μην επιτρέψει την εναέρια κυκλοφορία από τις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου ως τις 22:00 της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Ντεχέν εκπρόσωπο της εταιρείας, δεν θα επιτρέπεται σε κανένα αεροπλάνο που βρίσκεται κάτω από τα 8.000 μέτρα, δηλαδή στην περιοχή που ελέγχει η Skeyes, να πετά πάνω από το Βέλγιο.

Τα αεροσκάφη που πετούν στον βελγικό εναέριο χώρο πάνω από τα 8.000 μέτρα ελέγχονται από ένα άλλο κέντρο με έδρα το Μάαστριχτ.

Η Skeyes δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσες πτήσεις και επιβάτες αφορά η ακύρωση των σημερινών πτήσεων. Ο Ντεχέν τόνισε ωστόσο ότι θα επιτρέπονται οι στρατιωτικές πτήσεις καθώς και οι πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών.

Το αεροδρόμιο Σαρλερουά, το δεύτερο μεγαλύτερο του Βελγίου, από όπου πετάει κυρίως η ιρλανδική εταιρεία Ryanair, είχε ανακοινώσει από χθες ότι θα κλείσει.

Η απεργία πρόκειται να επηρεάσει και τη διεξαγωγή της συνόδου των υπουργών Άμυνας των 29 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπως έγινε γνωστό από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, με κάποιους υπουργούς ενδεχομένως να μην παρίστανται στην έναρξη της συνόδου.

Σήμερα πραγματοποιείται στο Βέλγιο γενική απεργία κατόπιν αιτήματος τριών συνδικάτων με αίτημα καλύτερους μισθούς.

Οι κινητοποιήσεις των τριών μεγάλων συνδικάτων της χώρας, FGTB, CSC και CGSLB, αφορά όλους τους τομείς, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό, σε όλη τη χώρα. Τα συνδικάτα ζητούν κυρίως αύξηση των μισθών, αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων, όπως και καλύτερες συνθήκες κατά την συνταξιοδότηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM