«Απογοητευμένες» οι ΗΠΑ από τη στήριξη της Τουρκίας στον Μαδούρο

«Απογοητευμένες» οι ΗΠΑ από τη στήριξη της Τουρκίας στον Μαδούρο Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «απογοητευμένες» από τη στήριξη της Τουρκίας στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Μιλήσαμε στους Τούρκους, όπως μιλήσαμε και σε πολλές άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο, για να μοιραστούμε τις απόψεις μας και να τους ζητήσουμε να ενωθούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας ως παράνομο το καθεστώς του Μαδούρο. Όμως (οι Τούρκοι) δεν ανταποκρίθηκαν θετικά μέχρι τώρα», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μη γίνει γνωστό το όνομα του. 

«Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός νόμιμος θεσμός που απομένει (στη Βενεζουέλα) είναι ο (Χουάν) Γκουαϊδό», είπε ο αξιωματούχος θυμίζοντας πως η Ουάσινγκτον τον έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο. «Όμως δεν έχει την ίδια άποψη η τουρκική κυβέρνηση και αυτό μας απογοητεύει», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τις εμπορικές συναλλαγές της Άγκυρας με το Καράκας και κυρίως τις εξαγωγές χρυσού προς την Τουρκία, για να καθορίσει αν παραβιάζουν τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βενεζουέλα. «Εξετάζουμε το είδος των εμπορικών δραστηριοτήτων και αν παρατηρήσουμε μια παραβίαση των κυρώσεων, προφανώς θα δράσουμε», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, ο χρυσός που εξήχθη στην Τουρκία το 2018 ήταν αξίας περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ. Στα μέσα Ιανουαρίου Βενεζουέλα και Τουρκία συμφώνησαν να αυξήσουν τις εξαγωγές χρυσού.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Νικολάς Μαδούρο την περασμένη εβδομάδα και του εξέφρασε την υποστήριξή του, καλώντας τον να κρατήσει «ψηλά το κεφάλι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM