«Απογοητευμένες» οι ΗΠΑ από τη στήριξη της Τουρκίας στον Μαδούρο

«Απογοητευμένες» οι ΗΠΑ από τη στήριξη της Τουρκίας στον Μαδούρο Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «απογοητευμένες» από τη στήριξη της Τουρκίας στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Μιλήσαμε στους Τούρκους, όπως μιλήσαμε και σε πολλές άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο, για να μοιραστούμε τις απόψεις μας και να τους ζητήσουμε να ενωθούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας ως παράνομο το καθεστώς του Μαδούρο. Όμως (οι Τούρκοι) δεν ανταποκρίθηκαν θετικά μέχρι τώρα», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μη γίνει γνωστό το όνομα του. 

«Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός νόμιμος θεσμός που απομένει (στη Βενεζουέλα) είναι ο (Χουάν) Γκουαϊδό», είπε ο αξιωματούχος θυμίζοντας πως η Ουάσινγκτον τον έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο. «Όμως δεν έχει την ίδια άποψη η τουρκική κυβέρνηση και αυτό μας απογοητεύει», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τις εμπορικές συναλλαγές της Άγκυρας με το Καράκας και κυρίως τις εξαγωγές χρυσού προς την Τουρκία, για να καθορίσει αν παραβιάζουν τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βενεζουέλα. «Εξετάζουμε το είδος των εμπορικών δραστηριοτήτων και αν παρατηρήσουμε μια παραβίαση των κυρώσεων, προφανώς θα δράσουμε», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, ο χρυσός που εξήχθη στην Τουρκία το 2018 ήταν αξίας περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ. Στα μέσα Ιανουαρίου Βενεζουέλα και Τουρκία συμφώνησαν να αυξήσουν τις εξαγωγές χρυσού.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Νικολάς Μαδούρο την περασμένη εβδομάδα και του εξέφρασε την υποστήριξή του, καλώντας τον να κρατήσει «ψηλά το κεφάλι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Διεθνή / Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με τη μειωμένη θέση της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Διεθνή / Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Ο Εβο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραμένει στο επίκεντρο παρά το πολιτικό του αδιέξοδο και τις κατηγορίες εις βάρος του, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για κρίσιμες προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM
Character.ai: Οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Διεθνή / Character.ai: Τι είναι οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και γιατί προκαλούν ανησυχία για τα παιδιά

Το Character.ai προωθεί συνομιλίες με "AI φίλους", αντιμετωπίζοντας όμως σοβαρές αγωγές για ανηλίκους - Ο CEO μιλά για ασφαλέστερη εμπειρία, αλλά οργανώσεις ζητούν απαγόρευση των εφαρμογών συνομιλίας για παιδιά
LIFO NEWSROOM