Ισπανία: Στο πιο επικίνδυνο στάδιο η επιχείρηση διάσωσης του 2χρονου

Ισπανία: Στο πιο επικίνδυνο στάδιο η επιχείρηση διάσωσης του 2χρονου Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στο πιο επικίνδυνο στάδιο μπαίνει η επιχείρηση διάσωσης του 2χρονου που έπεσε σε μια γεώτρηση στη νότια Ισπανία, πριν από μία εβδομάδα. 

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε μηχανικός που συμμετέχει στην ομάδα διάσωσης.

Το παιδί, ο Γιουλέν, έπεσε στο πηγάδι, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με την οικογένειά του σε μια ιδιωτική έκταση στο Τοταλάν, στη Μάλαγα, τη 13η Ιανουαρίου.

Έκτοτε, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Οι μεταλλωρύχοι σκάβουν νυχθημερόν για να φτιάξουν ένα φρεάτιο παράλληλα με το πηγάδι, ελπίζοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν να κόψουν δρόμο αύριο για να βρουν το παιδί.

Χθες Κυριακή, η κεφαλή του γεωτρύπανου βρήκε σε πετρώδες έδαφος, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθούν οι ρυθμοί εξέλιξής της επιχείρησης, και αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, καθώς σκάβουν το οριζόντιο πέρασμα.

«Ακολουθεί το πιο επικίνδυνο στάδιο, το πιο ευαίσθητο στάδιο» είπε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Λόπεθ Εσκομπάρ στο Canal Sur.

«Πρόκειται για μια περίπλοκη δουλειά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κινδυνεύσουν ζωές, ωστόσο το έχουν ξανακάνει αυτό κι είναι οι καλύτεροι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι διασώστες αντιλήφθηκαν ότι το πηγάδι, βάθους 100 μέτρων και διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών, έχει φραχθεί από χώμα, εγείροντας φόβους ότι το έδαφος κατέρρευσε πάνω στο παιδί.

«Βρισκόμαστε στα 53 μέτρα και απέχουμε μόλις επτά μέτρα (από το σημείο) όπου θα ξεκινήσουμε το επόμενο στάδιο, να σκάψουμε τον θάλαμο» εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Άνχελ Βιδάλ, ο επικεφαλής μηχανικός που επιβλέπει την όλη επιχείρηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM