Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ απορρίπτει το συμπέρασμα της CIA για ευθύνη του Διαδόχου

Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ απορρίπτει το συμπέρασμα της CIA για ευθύνη του Διαδόχου Facebook Twitter
O υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ (ΕPA)
0

Απορρίπτει η Σαουδική Αραβία την εκτίμηση της CIA, που δημοσιοποίησαν αμερικάνικα ΜΜΕ, ότι η αμερικάνικη Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει συμπεράνει πως ο Τζαμάλ Κασόγικι δολοφονήθηκε ύστερα από διαταγή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Σε συνέντευξη του σε αραβική εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, o Άντελ αλ Τζουμπέιρ, ανέφερε ότι οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός «δεν έχει καμιά βάση στην αλήθεια» και κατά συνέπεια «τον απορρίπτουμε».

Επίσης ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε επίσης πως η Άγκυρα διαβεβαίωσε το Ριάντ πως όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η δολοφονία του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη διατάχθηκε από το ανώτατο επίπεδο των αρχών του βασιλείου, «δεν είχε σκοπό (να βάλει στο στόχαστρο) τον πρίγκιπα διάδοχο με αυτό το σχόλιο».

Η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ του βασιλείου και τη δημοσιεύει σήμερα ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ