Αργεντινή: Εντοπίστηκε το υποβρύχιο που αγνοούνταν για ένα χρόνο

Αργεντινή: Εντοπίστηκε το υποβρύχιο που αγνοούνταν για ένα χρόνο Facebook Twitter
EPA
0

Το  αργεντίνικο υποβρύχιο ARA SAN Juan, το οποίο αγνοείται από τις 15 Νοεμβρίου 2017 εντοπίστηκε χτες. 

Το υποβρύχι με πλήρωμα 44 άτομα είχε εξαφανιστεί πριν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια άσκησης, αφού πρώτα υπήρξε αναφορά για ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Η απώλεια του υποβρυχίου οδήγησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής, έναν μήνα αργότερα.

Για τον εντοπισμό του έως τώρα είχαν επιστρατευθεί πλοία, αεροσκάφη, εξοπλισμός και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία.

Το πολεμικό ναυτικός της χώρας είχε αναθέσει πρόσφατα την έρευνα για την εύρεση του υποβρυχίου στην αμερικάνικη εταιρία Ocean Infinity.

«Το υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ενημερώνουν ότι η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία Ocean Infinity με τη βοήθεια μιας τηλεχειριζόμενης συσκευής σε βάθος 800 μέτρων επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το πολεμικό ναυτικό.

Οι αρχές της Αργεντινής, που είχαν αναστείλει τις έρευνες για το νεότερο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας την 1η Δεκεμβρίου του 2017, αποφάσισαν αυτές να ξαναρχίσουν στα τέλη του Οκτωβρίου, αφού ανέθεσαν τον εντοπισμό στην Ocean Infinity έναντι αμοιβής. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΝ της χώρας Ροδόλφο Ραμάζο, τώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»: «Αφού αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποβρύχιο, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής Todo Noticias.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM