Πρωτεύουσα του κόσμου για την ειρήνη θέλει να κάνει το Παρίσι ο Μακρόν

Πρωτεύουσα του κόσμου για την ειρήνη θέλει να κάνει το Παρίσι ο Μακρόν Facebook Twitter
2

Το Παρίσι ως πρωτεύουσα του κόσμου για την ειρήνη θέλει ο Εμανουέλ Μακρόν για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μια ειρήνη μέσα από το διάλογο και την πολυπολιτισμικότητα, στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να δώσει νέα ώθηση.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής που σήμανε το τέλος των εχθροπραξιών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί σήμερα το βράδυ, 80 περίπου αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσα στους οποίους και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Γάλλος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο στο Μουσείο του Ορσέ, όπου οι περίπου 120 προσκεκλημένοι του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα έργα του Πάμπλο Πικάσο, «εποχή Μπλε και Ροζ», που εκτίθενται αυτές τις μέρες στο Μουσείο.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στην Αψίδα του Θριάμβου θα πραγματοποιηθεί η διεθνής εκδήλωση για την εκατονταετηρίδα της ανακωχής που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1918 στο περίφημο βαγόνι του τρένου, στο δάσος της Κοπιένης 70 χλμ βόρεια του Παρισιού.

Στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τους ηγέτες θα κηρύξει την έναρξη του «Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη», στο συνεδριακό χώρο της Βιλέτ στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Ολομέλειας. Το Φόρουμ θα είναι τριήμερο, έως και την Τρίτη 13 του μήνα.

«Εξακολουθεί να υπάρχει ανά τον κόσμο μια δυναμική για πολυμέρεια και πολυπολιτισμικότητα και για μια καλύτερη οργάνωση του πλανήτη, τόσο ανάμεσα στους κοινωνικούς φορείς όσο και στα κράτη του Βορρά και του Νότου» εξηγεί ο Μακρόν με την εξαγγελία της οργάνωσης του Φόρουμ.

Απώτερος στόχος του είναι να εξελιχθεί το Φόρουμ σε μια ετήσια διεθνή συνάντηση ανάμεσα «σε όλους τους παράγοντες διακυβέρνησης», κράτη, διεθνείς οργανώσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, συνδικάτα, πολίτες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM