Σύλληψη δέκα αντρών στην Τανζανία με την κατηγορία πως είναι ομοφυλόφιλοι

Σύλληψη δέκα αντρών στην Τανζανία με την κατηγορία πως είναι ομοφυλόφιλοι Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη δέκα αντρών προχώρησε οι αρχές της Τανζανίας, στα νησιά της Ζανζιβάρης, καθώς η αστυνομία δέχτηκε πληροφορίες πως λάμβανε χώρα ένας γάμος δύο αντρών, αποκάλυψε η Διεθνής Αμνηστία.  

Οι συλλήψεις έγιναν σε μια παραλία, σε ένα πάρτι, το Σάββατο το βράδυ.

Οι συλλήψεις έρχονται λίγες μέρες μετά μετά τη δήλωση επιφανούς πολιτικού της περιοχής, που ζήτησε από τους πολίτες να καταγγέλλουν τους ομοφυλόφιλους στην αστυνομία. Η κυβέρνηση της χώρας αποδοκίμασε επισήμως τη δήλωση. 

«Είναι μια σοκαριστική κατάρρευση της διαβεβαίωσης από την κυβέρνηση πως κανένας άνθρωπος δε θα γίνει στόχος ή θα συλληφθεί εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού» δήλωσε ο ο Σείφ Μαγκάνγκο, αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην ανατολική Αφρική. 

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, η αστυνομία υποστήριξε ότι πέρασε χειροπέδες στους δέκα άνδρες επειδή «κάθονταν σε ζευγάρια».

Στις 29 Οκτωβρίου, ο Πολ Μακόντα, περιφερειακός επίτροπος στο Νταρ Ελ Σαλάαμ και σύμμαχος του προέδρου της χώρας ανακοίνωσε το σχέδιο του να δημιουργήσει μια «ομάδα κρούσης» με στόχο τη δίωξη ανθρώπων που πιστεύεται πως είναι ομοφυλόφιλοι.

Στις 4 Νοεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών της Τανζανίας πήρε αποστάσεις από τα σχόλια του Μακόντα κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM