Η πριγκίπισσα Ayako της Ιαπωνίας παρέδωσε τον τίτλο της για να παντρευτεί από έρωτα

Η πριγκίπισσα Ayako της Ιαπωνίας παρέδωσε τον τίτλο της για να παντρευτεί από έρωτα Facebook Twitter
1

Στην Ιαπωνία οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας χάνουν τους τίτλους ευγενείας, το στάτους και το εισόδημά τους αν επιλέξουν να παντρευτούν κάποιον που δεν έχει βασιλικούς ή αριστοκρατικούς δεσμούς. Κάτι που δεν φοβήθηκε η πριγκίπισσα Ayako που παντρεύτηκε σήμερα τον αγαπημένο της Kei Moriya.

Η 28χρονη πριγκίπισσα αψήφησε τον σχετικό νόμο, ο οποίος σημειωτέον δεν ισχύει και για τους άντρες της βασιλικής οικογένειας, κι αποφάσισε να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον 32χρονο Moriya, που είναι υπάλληλος στην ναυτιλιακή εταιρία Nippon Yusen KK. 

Μετά τον γάμο της, η Ayako θα απαρνηθεί τον βασιλικό τίτλο της και θα λάβει από την ιαπωνική κυβέρνηση 950.000 δολάρια για τα βασικά της έξοδα.  

Η πριγκίπισσα Ayako της Ιαπωνίας παρέδωσε τον τίτλο της για να παντρευτεί από έρωτα Facebook Twitter

Η γαμήλια τελετή έγινε στον Ναό Μέιτζι σε στενό κύκλο, παρουσία κοντινών συγγενών και φίλων, όπου το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ο γάμος έγινε εδώ όπου λατρεύτηκε ο προπάππους μου Αυτοκράτορας Meiji», σχολίασε η νεαρή πριγκίπισσα. 

Έξω από το ναό περίπου 1.000 καλεσμένοι περίμεναν να ευχηθούν στους νεόνυμφους, δίνοντάς τους συγχαρητήρια και φωνάζοντας την ιαπωνική λέξη «Banzai», μια ευχή για μακροημέρευση. 

«Θα ήθελα να την στηρίξω πολύ και χέρι-χέρι να φτιάξουμε μια οικογένεια με πολλά χαμόγελα», δήλωσε μετά τον γάμο ο σύζυγος της Ayako, με την ίδια να επαναλαμβάνει συνεχώς πόσο «όμορφος» είναι.

  

Η Ayako από πολύ μικρή ηλικία διδάχθηκε πως το να έχεις γεννηθεί στην αυτοκρατορική οικογένεια σημαίνει πως ήταν καθήκον της να υπακούει τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα. «Νιώθω δέος με το πόσο ευλογημένη είμαι. Σήμερα θα φύγω από την αυτοκρατορική οικογένεια αλλά θα παραμείνω πιστή στην αυτοκράτειρα και τον αυτοκράτορα», πρόσθεσε η 28χρονη πριγκίπισσα.

Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ εγκρίνει αλλαγές στην διαδοχή και δίνει ίσα δικαιώματα στους γιους και τις κόρες των Βρετανών μοναρχών, οι αρχές της Ιαπωνίας έχουν αποκλείσει δια νόμου κάτι τέτοιο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"θα είναι όμορφος πολύ, θα βάζει και κολώνια, και θα μ' αφήνει να γυρνώ κι εγώ, με παντελόνια!"(Πέρα απ' την πλάκα πρέπει να είσαι αστέρι άνθρωπος για να κάνεις μια πριγκίπισσα να απαρνηθεί τίτλους, δικαιώματα, χρήμα κι εξουσία.)