Η πριγκίπισσα Ayako της Ιαπωνίας παρέδωσε τον τίτλο της για να παντρευτεί από έρωτα

Η πριγκίπισσα Ayako της Ιαπωνίας παρέδωσε τον τίτλο της για να παντρευτεί από έρωτα Facebook Twitter
1

Στην Ιαπωνία οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας χάνουν τους τίτλους ευγενείας, το στάτους και το εισόδημά τους αν επιλέξουν να παντρευτούν κάποιον που δεν έχει βασιλικούς ή αριστοκρατικούς δεσμούς. Κάτι που δεν φοβήθηκε η πριγκίπισσα Ayako που παντρεύτηκε σήμερα τον αγαπημένο της Kei Moriya.

Η 28χρονη πριγκίπισσα αψήφησε τον σχετικό νόμο, ο οποίος σημειωτέον δεν ισχύει και για τους άντρες της βασιλικής οικογένειας, κι αποφάσισε να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον 32χρονο Moriya, που είναι υπάλληλος στην ναυτιλιακή εταιρία Nippon Yusen KK. 

Μετά τον γάμο της, η Ayako θα απαρνηθεί τον βασιλικό τίτλο της και θα λάβει από την ιαπωνική κυβέρνηση 950.000 δολάρια για τα βασικά της έξοδα.  

Η πριγκίπισσα Ayako της Ιαπωνίας παρέδωσε τον τίτλο της για να παντρευτεί από έρωτα Facebook Twitter

Η γαμήλια τελετή έγινε στον Ναό Μέιτζι σε στενό κύκλο, παρουσία κοντινών συγγενών και φίλων, όπου το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ο γάμος έγινε εδώ όπου λατρεύτηκε ο προπάππους μου Αυτοκράτορας Meiji», σχολίασε η νεαρή πριγκίπισσα. 

Έξω από το ναό περίπου 1.000 καλεσμένοι περίμεναν να ευχηθούν στους νεόνυμφους, δίνοντάς τους συγχαρητήρια και φωνάζοντας την ιαπωνική λέξη «Banzai», μια ευχή για μακροημέρευση. 

«Θα ήθελα να την στηρίξω πολύ και χέρι-χέρι να φτιάξουμε μια οικογένεια με πολλά χαμόγελα», δήλωσε μετά τον γάμο ο σύζυγος της Ayako, με την ίδια να επαναλαμβάνει συνεχώς πόσο «όμορφος» είναι.

  

Η Ayako από πολύ μικρή ηλικία διδάχθηκε πως το να έχεις γεννηθεί στην αυτοκρατορική οικογένεια σημαίνει πως ήταν καθήκον της να υπακούει τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα. «Νιώθω δέος με το πόσο ευλογημένη είμαι. Σήμερα θα φύγω από την αυτοκρατορική οικογένεια αλλά θα παραμείνω πιστή στην αυτοκράτειρα και τον αυτοκράτορα», πρόσθεσε η 28χρονη πριγκίπισσα.

Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ εγκρίνει αλλαγές στην διαδοχή και δίνει ίσα δικαιώματα στους γιους και τις κόρες των Βρετανών μοναρχών, οι αρχές της Ιαπωνίας έχουν αποκλείσει δια νόμου κάτι τέτοιο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"θα είναι όμορφος πολύ, θα βάζει και κολώνια, και θα μ' αφήνει να γυρνώ κι εγώ, με παντελόνια!"(Πέρα απ' την πλάκα πρέπει να είσαι αστέρι άνθρωπος για να κάνεις μια πριγκίπισσα να απαρνηθεί τίτλους, δικαιώματα, χρήμα κι εξουσία.)