24ωρη πανελλαδική απεργία των δικαστικών την Πέμπτη

24ωρη πανελλαδική απεργία των δικαστικών την Πέμπτη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες στην Ελλάδα, καθώς και τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας, την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, την ημέρα της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής του, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση - σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΥΕ, αμέσως μετά την πραγματοποίηση της απεργίας, θα επανεκτιμήσει και θα σχεδιάσει τις περαιτέρω δράσεις για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανάλογα και με τις απαντήσεις που θα λάβει από τον υπουργό της Δικαιοσύνης και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν διεκδικώντας «την έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας, των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας τους, υπηρετώντας καθημερινά και μάλιστα με ένταση εργασίας τους πολίτες, τους διαδίκους, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM