Τουλάχιστον 18 νεκροί και 160 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον 18 νεκροί και 160 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στην Ταϊβάν Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 160 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βορειοανατολική Ταϊβάν.

Η αμαξοστοιχία μετέφερε συνολικά 366 άτομα και σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων περισσότεροι από 30 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην αμαξοστοιχία.

Πολλά βαγόνια αναποδογύρισαν λόγω του εκτροχιασμού που σημειώθηκε στην επαρχία Γιλάν, κοντά στην παραλία σε μια παραλιακή σιδηροδρομική γραμμή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Άγνωστος παραμένει για την ώρα ο αριθμός των τουριστών που επέβαιναν στα βαγόνια. 

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν διασώστες και δεκάδες στρατιωτικούς να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια, ενώ σε κοντινή απόσταση έχουν σταθμεύσει ασθενοφόρα.

«Θα επιστρατεύσουμε όλη τη δύναμη και τις προσπάθειές μας για τη διάσωση», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-ουέν.

Η Αρχή Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας του δυστυχήματος. «Η αμαξοστοιχία βρισκόταν σε αρκετά καλή κατάσταση», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας Λου Τσιέχ-Σεν σε συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM