Blue Bamboo

Blue Bamboo Facebook Twitter
Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια...
0



Το ότι ένα καινούργιο εστιατόριο άνοιξε στα Άνω Πετράλωνα δεν σε ξαφνιάζει. Ωστόσο, αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον στο Βlue Bamboo είναι το είδος της κουζίνας που επέλεξε να υπηρετήσει. Όταν ανάμεσα στις παλιές ταβέρνες και στα μεζεδοπωλεία που ανοίγουν μαζικά στην περιοχή ξεπηδά ένα εστιατόριο με ταϊλανδέζικη κουζίνα, οι προσδοκίες που σου γεννά είναι εύλογες. Το Βlue Bamboo πήρε θέση στο κέντρο της νέας ζώνης διασκέδασης των Πετραλώνων, στη διασταύρωση της Κυδαντιδών με τη Δημοφώντος, και αντικατέστησε μια ψησταριά που υπήρχε εκεί, στο ίδιο σημείο. Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια, αλλά εκείνο που δεσπόζει είναι η μεγάλη τζαμαρία που αποκαλύπτει πλήρως τα δρώμενα στην κουζίνα. Στη μικρή σάλα καταφέρνουν να χωρέσουν 50 θέσεις, μαζί με αυτές του μπαρ. Κρατήσεις δεν γίνονται.

Blue Bamboo Facebook Twitter
O κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας...

Η ομάδα της κουζίνας, με εμφανή πολυεθνική σύνθεση, φτιάχνει ένα μενού που, όπως μαρτυρά ο κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, ωστόσο αρκετές φορές αισθάνεσαι ότι από την εκτέλεση λείπει εκείνο που θα απογειώσει τα πιάτα. Από τα καλύτερα που δοκίμασα ήταν η πικάντικη σούπα Tom Kha Gai (€7) με γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ, φύλλα λάιμ και μπουκιές κοτόπουλο, όπου ξεχώριζαν τα φρέσκα υλικά και τα πλούσια αρώματα. Τα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες (€6), αν και νόστιμα, είχαν στεγνώσει αρκετά, χάνοντας τη βελούδινη υφή που αναμένεις. Στην πικάντικη σαλάτα μάνγκο με γαριδούλες (€7,50) η μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού είχε σκεπάσει τα υλικά, αναγκάζοντας όλα τα αρώματα να υποχωρήσουν. Χωρίς εξάρσεις ήταν τα noodles ρυζιού με αυγό, λαχανικά και χοιρινό (€9). Το τηγανητό ρύζι με σόγια σος και αυγό φανέρωνε καλής ποιότητας υλικό, αλλά η εκτέλεσή του ήταν αμήχανη, ενώ αντίθετα το Τhai Sticky Rice (€3,50) ήταν σωστά βρασμένο και είχε την κατάλληλη υφή για να δέσει με το πράσινο κάρι με κοτόπουλο (€8,50), το οποίο αναδείκνυε πλούτο αρωμάτων και καλή γνώση στην κατασκευή του. Το Blue Bamboo είναι μια αξιοπρεπής ασιατική πρόταση και βρίσκεται σε καλό δρόμο, ακολουθώντας τα βήματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, αλλά χρειάζεται να ανεβάσει λίγο παραπάνω το επίπεδο της κουζίνας του για να σε κάνει να το βάλεις στη λίστα σου με τα απαραίτητα.

☛ Blue Bamboo, Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ