Blue Bamboo

Blue Bamboo Facebook Twitter
Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια...
0



Το ότι ένα καινούργιο εστιατόριο άνοιξε στα Άνω Πετράλωνα δεν σε ξαφνιάζει. Ωστόσο, αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον στο Βlue Bamboo είναι το είδος της κουζίνας που επέλεξε να υπηρετήσει. Όταν ανάμεσα στις παλιές ταβέρνες και στα μεζεδοπωλεία που ανοίγουν μαζικά στην περιοχή ξεπηδά ένα εστιατόριο με ταϊλανδέζικη κουζίνα, οι προσδοκίες που σου γεννά είναι εύλογες. Το Βlue Bamboo πήρε θέση στο κέντρο της νέας ζώνης διασκέδασης των Πετραλώνων, στη διασταύρωση της Κυδαντιδών με τη Δημοφώντος, και αντικατέστησε μια ψησταριά που υπήρχε εκεί, στο ίδιο σημείο. Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια, αλλά εκείνο που δεσπόζει είναι η μεγάλη τζαμαρία που αποκαλύπτει πλήρως τα δρώμενα στην κουζίνα. Στη μικρή σάλα καταφέρνουν να χωρέσουν 50 θέσεις, μαζί με αυτές του μπαρ. Κρατήσεις δεν γίνονται.

Blue Bamboo Facebook Twitter
O κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας...

Η ομάδα της κουζίνας, με εμφανή πολυεθνική σύνθεση, φτιάχνει ένα μενού που, όπως μαρτυρά ο κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, ωστόσο αρκετές φορές αισθάνεσαι ότι από την εκτέλεση λείπει εκείνο που θα απογειώσει τα πιάτα. Από τα καλύτερα που δοκίμασα ήταν η πικάντικη σούπα Tom Kha Gai (€7) με γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ, φύλλα λάιμ και μπουκιές κοτόπουλο, όπου ξεχώριζαν τα φρέσκα υλικά και τα πλούσια αρώματα. Τα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες (€6), αν και νόστιμα, είχαν στεγνώσει αρκετά, χάνοντας τη βελούδινη υφή που αναμένεις. Στην πικάντικη σαλάτα μάνγκο με γαριδούλες (€7,50) η μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού είχε σκεπάσει τα υλικά, αναγκάζοντας όλα τα αρώματα να υποχωρήσουν. Χωρίς εξάρσεις ήταν τα noodles ρυζιού με αυγό, λαχανικά και χοιρινό (€9). Το τηγανητό ρύζι με σόγια σος και αυγό φανέρωνε καλής ποιότητας υλικό, αλλά η εκτέλεσή του ήταν αμήχανη, ενώ αντίθετα το Τhai Sticky Rice (€3,50) ήταν σωστά βρασμένο και είχε την κατάλληλη υφή για να δέσει με το πράσινο κάρι με κοτόπουλο (€8,50), το οποίο αναδείκνυε πλούτο αρωμάτων και καλή γνώση στην κατασκευή του. Το Blue Bamboo είναι μια αξιοπρεπής ασιατική πρόταση και βρίσκεται σε καλό δρόμο, ακολουθώντας τα βήματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, αλλά χρειάζεται να ανεβάσει λίγο παραπάνω το επίπεδο της κουζίνας του για να σε κάνει να το βάλεις στη λίστα σου με τα απαραίτητα.

☛ Blue Bamboo, Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δουλεύοντας στον μεθυστικό κόσμο του κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς είναι να δουλεύεις στο χώρο του κρασιού

Σ’ αυτό το επεισόδιο του πόντκαστ «Το κρασί με απλά λόγια» ρίχνουμε φως στις επαγγελματικές ευκαιρίες που κρύβει ο χώρος του κρασιού. Και τι καλύτερο από το να μιλήσουν άνθρωποι που ζουν καθημερινά σ’ αυτό το σύνθετο οικοσύστημα;
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Χρύσανθος Πανάς

Γεύση / Χρύσανθος Πανάς: «Η διασκέδαση χωρίς γεύση, χωρίς αισθητική, χωρίς καλό φαγητό δεν έχει νόημα»

Ο άνθρωπος που επέμενε να μιλά για «αθηναϊκή Ριβιέρα» όταν η ιδέα ακουγόταν ουτοπική επιστρέφει τώρα στις ρίζες της οικογένειάς του μέσα από τη «Ζαΐρα», ένα βιβλίο για τη μνήμη, την απώλεια και την ανάγκη να αφήσεις πίσω σου κάτι που να αντέχει στον χρόνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Το κρασί έχει μέσα του και επιστήμη, αλλά το μεγάλο κρασί ανήκει στην τέχνη»

Το κρασί με απλά λόγια / Ο Πάρις Σιγάλας δεν μιλά μόνο για κρασί.

Ο Πάρις Σιγάλας δεν μιλά μόνο για κρασί. Μιλά για τη Σαντορίνη, τη μνήμη, τα μαθηματικά, την τέχνη και τον χρόνο. Είναι ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν για πάντα την ιστορία του ελληνικού κρασιού. Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης τον συναντούν και ακούνε τη συναρπαστική διαδρομή ενός Πειραιώτη μαθηματικού που ερωτεύτηκε ξανά τον τόπο του μέσα από το αμπέλι.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
78’ με τον Ματίγια Μπάμπιτς, τον ιδρυτή του TasteAtlas

Γεύση / «Μην εμπιστεύεστε καμία λίστα απόλυτα»: Ο κύριος TasteAtlas μιλά στη LifO

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο ιδρυτής του TasteAtlas, Ματίγια Μπάμπιτς, μιλά για τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας από τις πιο επιδραστικές παγκόσμιες πλατφόρμες γαστρονομικής χαρτογράφησης και εξηγεί γιατί το φαγητό είναι για εκείνον, πάνω απ’ όλα, μια μορφή μνήμης και πολιτισμού.
M. HULOT
Το κοτόπουλο ως πατρίδα: Aπό το pollo a la brasa στο καζάνι της ajiaco

Nothing Days / Το κοτόπουλο ως πατρίδα: Aπό το pollo a la brasa στο καζάνι της ajiaco

Με αφορμή μια λίστα του TasteAtlas, ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική ξεδιπλώνει την ιστορία δύο εμβληματικών πιάτων, του περουβιανού pollo a la brasa και της ajiaco, που ενώνουν τη λαϊκή απόλαυση με την πολιτισμική κληρονομιά, μετατρέποντας το φαγητό σε ζωντανή αφήγηση.
M. HULOT
«Αν το κρασί μοιάζει ίδιο παντού, κάτι έχει πάει λάθος»

Το κρασί με απλά λόγια / «Αν το κρασί μοιάζει ίδιο παντού, κάτι έχει πάει λάθος»

O Στεφάν Ντερενονκούρ, ένας από τους σημαντικότερους συμβούλους οινοποίησης στον κόσμο, μιλά για τον κόσμο του κρασιού πέρα από το marketing, την εμπειρία του από το Μπορντό μέχρι τη Συρία και εξηγεί γιατί σήμερα το πιο δύσκολο δεν είναι να φτιάξεις καλό κρασί αλλά να παραμείνεις αυθεντικός.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ