Αυτοψία από την ομάδα του καθηγητή Λέκκα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Αυτοψία από την ομάδα του καθηγητή Λέκκα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμη Λέκκα, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου, στο σημείο, όπου εκδηλώθηκε κατολίσθηση πριν λίγες μέρες. 

Η αποστολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού Προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά στη θωράκιση των περιοχών της Περιφέρειας από φυσικούς κινδύνους.

Η ερευνητική ομάδα την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένες έρευνες με χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) και οργάνων αποτύπωσης αναγλύφου υψηλής ευκρίνειας (LIDAR), με στόχο την ακριβή εκτίμηση της ευστάθειας των βραχωδών όγκων στα πρανή της περιοχής του Ναυαγίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM