Ζάεφ: Η αποκάλυψη του WikiLeaks ένας ακόμα λόγος για «ναι» στο δημοψήφισμα

Ζάεφ: Η αποκάλυψη του WikiLeaks ένας ακόμα λόγος για «ναι» στο δημοψήφισμα Facebook Twitter
1

Η αποκάλυψη του WikiLeaks είναι ένας ακόμα λόγος οι πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται πως τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, που ήρθε στο φως μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks, καταδεικνύει πως η ηγεσία της ΠΓΔΜ ήταν πρόθυμη να δεχτεί την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από το 2008, με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας - όπως ακριβώς έγινε στην συμφωνία των Πρεσπών.

Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ MIA μεταδίδει πως ο Ζάεφ σημείωσε ότι πολλές κυβερνήσεις της χώρας του επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, στην οποία αναφέρεται το επίμαχο τηλεγράφημα.

«Πιστεύω πως τα στοιχεία [του τηλεγραφήματος] είναι ένας ακόμα λόγος να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στις Πρέσπες επιβεβαιώθηκε η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος» της σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM
Ο Χέγκσεθ χρησιμοποίησε πολλαπλές συνομιλίες Signal για επίσημες υποθέσεις του Πενταγώνου

Διεθνή / Signal Gate: Ο Χέγκσεθ χρησιμοποιούσε εκτεταμένα την εφαρμογή για υποθέσεις του Πενταγώνου

Ο Πιτ Χέγκσεθ φέρεται να χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Signal για ευαίσθητες συνομιλίες με συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του σχετικά με επιχειρήσεις του Πενταγώνου, παρακάμπτοντας επίσημα δίκτυα επικοινωνίας
LIFO NEWSROOM