Πεδίο μάχης το Κέμνιτς: Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών, καταστροφές και τραυματίες

Πεδίο μάχης το Κέμνιτς: Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών, καταστροφές και τραυματίες Facebook Twitter
0

Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών ξέσπασαν στις κινητοποιήσεις στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς το Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 18 άνθρωποι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή πως ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να αποτρέψουν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές. 

Κατά τις αρχές, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 37 αδικήματα και κακουργήματα, ανάμεσά τους προκλήσεις σωματικών βλαβών, φθορές περιουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις.

Συνολικά περίπου 11.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας — 8.000 οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), της αντιμουσουλμανικής οργάνωσης PEGIDA και της ακροδεξιάς οργάνωσης Pro Chemnitz και περίπου 3.000 αντιδιαδηλωτές.

Πεδίο μάχης το Κέμνιτς: Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών, καταστροφές και τραυματίες Facebook Twitter

Η αστυνομία γνωστοποίησε εξάλλου ότι διενεργεί έρευνα για την επίθεση που καταγγέλθηκε ότι διαπράχθηκε εναντίον μιας ομάδας ακτιβιστών της οποίας ηγείτο ο Ζέρεν Μπάρτολ, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Ο Μπάρτολ ανέφερε μέσω Twitter ότι οι ακτιβιστές «έπεσαν σε ενέδρα των Ναζί ενώ γύριζαν στο λεωφορείο», προσθέτοντας πως «όλες οι σημαίες του SPD καταστράφηκαν και ορισμένοι (διαδηλωτές) υπέστησαν επιθέσεις».

Ακροδεξιοί κατέστρεψαν εξάλλου μια αφίσα που είχε αναρτηθεί σε μνημείο του Καρλ Μαρξ στην πόλη — η ονομασία της ήταν Καρλ-Μαρξ-Στατ την εποχή της ΓΛΔ — και ανέγραφε το σύνθημα «η Κέμνιτς δεν είναι ούτε φαιή ούτε καφέ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM