Απορρυπαντικά με το όνομα LOL; Η Procter & Gamble θέλει να κατοχυρώσει διαδικτυακές εκφράσεις

Απορρυπαντικά με το όνομα LOL; Η Procter & Gamble θέλει να κατοχυρώσει διαδικτυακές εκφράσεις Facebook Twitter
1

H Procter & Gamble, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, θέλει να κατοχυρώσει πασίγνωστες εκφράσεις του Διαδικτύου.

Σκοπός της να τις χρησιμοποιήσει ως εμπορικές ονομασίες σε προϊόντα.  

Σε αυτές τις εκφράσεις περιλαμβάνονται αρκτικόλεξα όπως το LOL και το WTF. Η εταιρία θεωρεί πως τα συγκεκριμένα ονόματα θα κάνουν τα προϊόντα αυτά ελκυστικά στο νεανικό κοινό.

Αν η προσπάθεια της εταιρίας αποδειχθεί επιτυχημένη, αυτό θα σημαίνει πως σαπούνια, απορρυπαντικά ή αποσμητικά χώρου, θα μπορούν να ονομαστούν LOL ή WTF. 

Η Εταιρία κατέθεσε την αίτηση της στο αρμόδιο αμερικάνικο Γραφείο για τις Πατέντες και τα Εμπορικά Σήματα. Εκτός από το LOL και το WTF η εταιρία θέλει να κατοχυρώσει και άλλα διαδικτυακά αρκτικόλεξα όπως το NBD (No Big Deal).

H αίτηση της εταιρίας δεν έχει ακόμα εγκριθεί και η απάντηση αναμένεται να δοθεί ως τον επόμενο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε το CNBC το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Νέλσον Πελτζ, οι νεότεροι καταναλωτές δε θέλουν «προϊόντα και τίτλους για κάθε χρήση» αλλά «είναι πιο συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τις αγορές τους»

Σύμφωνα με την στατιστική ιστοσελίδα Statista οι millennials στις ΗΠΑ αναμένεται να ξοδεύουν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ως το 2020. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρία προσπαθεί να κατοχυρώσει ως σήμα κατατεθέν μια γνωστή έκφραση ή συμβολο.

Η Πάρις Χίλτον έχει ήδη κατοχυρώσει την έκφραση «that's hot» και μήνυσε με επιτυχία μια εταιρία με ευχετήριες κάρτες που τη χρησιμοποίησε.

Επίσης, το Facebook έχει πετύχει να κατοχυρώσει τη λέξη face όσον αφορά τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια