«Υποκρισία» από την Ε.Ε. στο θέμα του Diciotti, λέει ο Κόντε- Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι μετανάστες

«Υποκρισία» από την Ε.Ε. στο θέμα του Diciotti, λέει ο Κόντε- Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι μετανάστες Facebook Twitter
(EPA)
0

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατηγόρησε σήμερα τους εταίρους της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «υποκρισία», αφού δεν επιτεύχθηκε συμφωνία που θα επίλυε το θέμα του πλοίου Diciotti όπου παραμένουν 150 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε για συνέπειες στη στάση της Ρώμης σε άλλα ζητήματα.

Η Ιταλία δεν επέτρεψε στους μετανάστες να αποβιβαστούν από το πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην Κατάνια έως ότου οι Ευρωπαίοι εταίροι του να δεχθούν ορισμένους εξ αυτών, ωστόσο η συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες απέβη άκαρπη.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Τζουζέπε Κόντε σημειώνει ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η Ιταλία θα λάβει υπόψη της αυτήν την εξέλιξη και θα «ενεργήσει αναλόγως... σε όλα τα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη».

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η ιταλική ακτοφυλακή είπε ότι αυτοί οι μετανάστες «αρνήθηκαν να φάνε το πρωινό τους σήμερα το πρωί».

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, σήμερα το απόγευμα, οι 150 μετανάστες αποδέχθηκαν τελικά να φάνε το γεύμα τους, που τους έδωσαν οι Ιταλοί λιμενοφύλακες.

«Πέντε εκατομμύρια Ιταλοί σε κατάσταση απόλυτης ένδειας κάνουν απεργία πείνας καθημερινά, χωρίς την κάλυψη των δημοσιογράφων και τον καλοθελητών. Πρώτα οι Ιταλοί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM