Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι - «Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι - «Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει» Facebook Twitter
(Φωτ. αρχείου - EUROKINISSI)
2

Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα μήνα μετά την τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Μάτι, χωρίς να έχει ενημερώσει δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς και θέλησε να ενημερωθεί για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην πληγείσα από τη φονική πυρκαγιά περιοχή.

Συνομίλησε με κατοίκους στο Μάτι αλλά και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη σε αυτή την περιοχή προσθέτοντας πως είναι προσωπική του δέσμευση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν.

Μάλιστα επεσήμανε πως δέσμευσή του είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενημερώθηκε επίσης από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας Γιώργο Κοκκόλη για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, με την απομάκρυνση του αμιάντου, με τις ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, αλλά και με τις διαδικασίες καθαρισμού της περιοχής.

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται το Μάτι, η πρώτη φορά ήταν στις 26 Ιουλίου τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM