Μπαχτσελί: Nα μην ξεχνά η Ελλάδα την Μικρασιατική Καταστροφή

Μπαχτσελί: Nα μην ξεχνά η Ελλάδα την Μικρασιατική Καταστροφή Facebook Twitter
1

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο ηγέτης του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό, διεμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχάσει την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, ο Μπαχτσελί είχε σχολιάσει και την υπόθεση κράτησης του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που έχει οδηγήσει στο έπακρο τις σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν.

«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους» σημείωσε.

Tων δηλώσεων του Μπατχτσελί είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην οποία αναφέρεται πως η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου «είναι αντίθεση στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας βάσει των διεθνών συνθηκών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της Συνθήκης της Γενεύης αναφορικά με το καθεστώς των προσφύγων. 

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένως αρνηθεί την έκδοση αυτών των προδοτών και έχει θέσει τα θεμέλια για τέτοιες αποφάσεις που πληγώνουν τη συνείδηση του τουρκικού Έθνους» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να μην επιτρέψουν να είναι η Ελλάδα «ένα ασφαλές λιμάνι για πραξικοπηματίες. 

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News 

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM