Σκηνές πανικού στη Βενεζουέλα μετά από ισχυρό σεισμό - ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές πανικού στη Βενεζουέλα μετά από ισχυρό σεισμό - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
0

Ισχυρή σεισμική δόνηση, εκτιμώμενου μεγέθους από 6,3 ως 7,3 βαθμούς, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βενεζουέλα, προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ούτε θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ενώ το Ίδρυμα Σεισμολογικών Ερευνών της Βενεζουέλας (FUNVISIS) εκτίμησε ότι το μέγεθός του ήταν 6,3 βαθμοί.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε περί τις 17:31 τοπική ώρα (00:31 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε κοντά στις ακτές της Πολιτείας Σούκρε και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το USGS.

Σκηνές πανικού στη Βενεζουέλα μετά από ισχυρό σεισμό - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας, σύμφωνα με το FUNVISIS.

«Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό», ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

Ο σεισμός έγινε αισθητός για πολλά δευτερόλεπτα στο Καράκας, ιδίως σε πολυώροφα κτίρια, οι ένοικοι πολλών από τα οποία βγήκαν έξω αμέσως.

«Έγινε αισθητός σε πολλές Πολιτείες της χώρας (...). Για την ώρα, δεν θρηνούμε κανένα θύμα και βρισκόμαστε στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών» που προκάλεσε ο σεισμός, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Νέστορ Ρεβερόλ.

«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία» στον πληθυσμό, πρόσθεσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Οι δύο πιο πρόσφατοι ισχυροί σεισμοί στη Βενεζουέλα είχαν σημειωθεί την 29η Ιουλίου 1967 (6,7 βαθμοί) στο Καράκας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι, και την 9η Ιουλίου 1997 (7 βαθμοί) στο Καριάκο, στην Πολιτεία Σούκρε, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 73 άνθρωποι.

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM