Δέκα έως 20 αγνοούμενοι στα συντρίμμια της γέφυρας στη Γένοβα

Δέκα έως 20 αγνοούμενοι στα συντρίμμια της γέφυρας στη Γένοβα Facebook Twitter
EPA
0

Δέκα με 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A10 της Γένοβας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της πόλης, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 38.

Στο μεταξύ στην Ιταλία συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη δραματική κατάρρευση της οδογέφυρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα ότι «το 2015 η τότε κυβέρνηση Ρέντσι πέρασε "νύχτα" μέτρο για να παραταθεί η ανάθεση εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρία του Mπενετόν, αγνοώντας κάθε κανόνα του υγιούς ανταγωνισμού».

«Αυτό έγινε για να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις για την προεκλογική εκστρατεία. Εμένα την εκστρατεία μου δεν την πλήρωσε ο Μπενετόν και είμαι ελεύθερος να καταγγείλω τις συμβάσεις αυτές», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πληρώσει κυρώσεις για την καταγγελία της σύμβασης, διότι κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνον όταν δεν υπάρχει βάσιμη αιτία.

Ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκα, υπουργός Εσωτερικών και επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κόντε, τόνισε ότι «χρειάζεται θράσος για να ζητάς χρήματα -σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβαση εκμετάλλευσης- την ώρα που υπάρχουν ακόμη θύματα που πρέπει να αναγνωριστούν στα νεκροτομεία».

Αναφερόταν στο αίτημα της εταιρίας Atlantis, να της δοθεί αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβασης που υπέγραψε με το δημόσιο.

Ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγόρησε τον Ντι Μάιο ότι «ή ψεύδεται, ή προσπαθεί να εκμεταλλευθεί, με ασύλληπτο τρόπο, την τραγωδία αυτή.

Η κυβέρνησή μου δεν πήρε ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τους κυρίους αυτούς, οι οποίοι δεν πλήρωσαν την προεκλογική μου εκστρατεία και ούτε εκείνη του Δημοκρατικού Κόμματος», έγραψε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας της Γένοβας θα τελεσθεί το Σάββατο παρουσία του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Διεθνή / Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Περισσότεροι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να οπλιστούν, σε μια σημαντική αλλαγή μετά την εντολή του Τραμπ για «επιστροφή του ελέγχου» της πρωτεύουσας από εγκληματικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Διεθνή / Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Η Ιρλανδία βιώνει έξαρση στη χρήση κοκαΐνης, με τις κατασχέσεις να φτάνουν σε ιστορικά επίπεδα - Η επιχείρηση MV Matthew αποκάλυψε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη σύνδεση με διεθνή καρτέλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Διεθνή / Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με τη μειωμένη θέση της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Διεθνή / Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Ο Εβο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραμένει στο επίκεντρο παρά το πολιτικό του αδιέξοδο και τις κατηγορίες εις βάρος του, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για κρίσιμες προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM
Character.ai: Οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Διεθνή / Character.ai: Τι είναι οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και γιατί προκαλούν ανησυχία για τα παιδιά

Το Character.ai προωθεί συνομιλίες με "AI φίλους", αντιμετωπίζοντας όμως σοβαρές αγωγές για ανηλίκους - Ο CEO μιλά για ασφαλέστερη εμπειρία, αλλά οργανώσεις ζητούν απαγόρευση των εφαρμογών συνομιλίας για παιδιά
LIFO NEWSROOM