Μια οικογένεια Γάλλων προκάλεσε την εκκένωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Μια οικογένεια Γάλλων προκάλεσε την εκκένωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης Facebook Twitter
1

Μία τετραμελής οικογένεια Γάλλων προκάλεσε πανικό σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, καθώς παρέκαμψε τους ελέγχους ασφαλείας. 

Τμήματα του αεροδρομίου εκκενώθηκαν για αρκετές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση κατά τη διάρκεια της βεβαρυμένης σεζόν των θερινών διακοπών.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε μέσω Twitter πως τα τμήματα του αεροδρομίου, που είχαν εκκενωθεί, άνοιξαν και πάλι, επιτρέποντας στους επιβάτες και τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο και τις αερογραμμές να επιστρέψουν στα τμήματα του Τέρμιναλ 1 που είχαν κλείσει προσωρινά.

Η αστυνομία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πώς η οικογένεια μπόρεσε να παρακάμψει τους ελέγχους ασφαλείας χωρίς να τη σταματήσει κανείς.

Στη Φρανκφούρτη, μείζονα κόμβο για τα διεθνή ταξίδια και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, το πρόγραμμα προέβλεπε για σήμερα την απογείωση και την προσγείωση 1.500 πτήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Στη διάρκεια της εκκένωσης η Lufthansa αναγκάστηκε να σταματήσει την επιβίβαση στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου, όμως ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει πόσες πτήσεις θα ματαιωθούν ή θα καθυστερήσουν ως αποτέλεσμα αυτού.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως εργάζεται για να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα πτήσεων και θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες αργότερα σήμερα.

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις είχαν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φρανκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM