Μήνυση ΝΔ κατά της κυβέρνησης- Καταγγέλλει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Μήνυση ΝΔ κατά της κυβέρνησης- Καταγγέλλει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ Facebook Twitter
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
1

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ και αρμόδιοι τομεάρχες Γιώργος Γεωργαντάς και Νίκος Παναγιωτόπουλος και ζητούν τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.

Συγκεκριμένα, ζητείται ιδίως η διερεύνηση της υπόθεσης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου.

«Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχειρεί να το υποκαταστήσει. Αρχικά οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς και στη συνέχεια η αποστολή των στοιχείων όλων των φακέλων των υποψηφίων στους υπουργούς καθιστά τη διαδικασία μονόδρομο ως προς την ακύρωσή της. Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο του ΑΣΕΠ και πρόσθεσε: «Για αυτό το λόγο προσήλθαμε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει τα νόμιμα προβλεπόμενα».

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποκαθιστά ούτε να εργαλειοποιεί το ΑΣΕΠ, καθώς και ότι με κάθε τρόπο που προβλέπει ο νόμος θα επιδιωχθεί η απόδοση όλων των ευθυνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM