Μακρόν και Μέι θα συναντηθούν στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου

Μακρόν και Μέι θα συναντηθούν στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου Facebook Twitter
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μει θα συναντηθούν το βράδυ της Παρασκευής στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου. 

Όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο Μακρόν θα κάνει δεκτή την πρωθυπουργό της Βρετανίας στον πύργο Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία. 

Έπειτα από μια συνάντηση εργασίας, η Τερέζα Μέι και ο σύζυγός της Φίλιπ αναμένεται να παρακαθίσουν σε ένα ιδιωτικό δείπνο με το ζεύγος Μακρόν, στο κάστρο που βρίσκεται κοντά στην Τουλόνη, όπου ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους παραθερίζει το καλοκαίρι.

Αξιωματούχος από το Ελιζέ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λεντριάν στο Παρίσι για να συζητήσουν σχετικά με το Brexit.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, ο Χαντ υπογράμμισε τη βούληση της Βρετανίας ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεσμευτεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα στις προτάσεις του Λονδίνου με στόχο, όπως τόνισε, την επίτευξη ενός «ρεαλιστικού και λογικού» αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM