Βίαιες διαδηλώσεις στο Σικάγο μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός άντρα από αστυνομικούς

Βίαιες διαδηλώσεις στο Σικάγο μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός άντρα από αστυνομικούς Facebook Twitter
EPA
0

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το Σάββατο στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, μετά τον θάνατο ενός άντρα από τα πυρά των αστυνομικών, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι έφερε πυροβόλο όπλο.


Μια ομάδα περίπου 150 κατοίκων φώναζαν «δολοφόνοι», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πήδησαν πάνω σε περιπολικά της αστυνομίας καθώς οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν κοντά στο σημείο του θανάτου.


Αστυνομικοί με κλομπ συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, με τις δύο πλευρές να ανταλάσσουν ακόμα και μπουνιές, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter.


Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα περιπολικό όχημα υπέστη ζημιές, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις διαδηλωτές.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, γύρω στις 5.30 το απόγευμα (τοπική ώρα), αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία είδαν έναν άνδρα «που έφερε τα χαρακτηριστικά ενός ενόπλου».


Ο Φρεντ Γουόκερ, επικεφαλής περιπολιών στην αστυνομία του Σικάγο, δήλωσε στους New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης, ότι οι αστυνομικοί είδαν να προεξέχει κάτι από το παντελόνι του άνδρα και θεώρησαν ότι πρόκειται για όπλο. Όταν τον προσέγγισαν, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι «πήγε να πιάσει το όπλο».


Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Σικάγο ανέφερε ότι «ακολούθησε ένοπλη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του και να τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη». Οι αρχές βρήκαν στο σημείο «ένα όπλο και δύο γεμιστήρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει σειρά περιστατικών που αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανούς προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και την ηλικία του άνδρα που πυροβολήθηκε, ούτε εάν πρόκειται για Αφροαμερικανό ή όχι.


Η διαδήλωση τελείωσε περίπου στις 10:30 μ.μ. (τοπική ώρα). Στον αστυνομικό που εμπλέκεται στο συμβάν ανατέθηκαν διοικητικά μόνο καθήκοντα, ενώ έχουν ξεκινήσει υπηρεσιακές έρευνες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM