Σαμάν Γκουνάν: Ο διασώστης που πέθανε στο σπήλαιο της Ταϊλανδης ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά

0

Ήταν ο πρώτος νεκρός σε ένα θρίλερ, για την αίσια έκβαση του οποίου, προσεύχεται μέχρι και αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Υφήλιος. Ο Σαμάν Γκουνάν, ο δύτης που έχασε τη ζωή του στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, ήταν ένας άνθρωπος πλασμένος για να προσφέρει. Στη νεκρώσιμη ακολουθία του, η σύζυγος του, απαρηγόρητη, εξέφρασε μόνο λόγια αγάπης και περηφάνιας. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, προσπαθεί με αυτή την περηφάνια που νιώθει για τον ήρωα σύζυγό της να αντιμετωπίσει τη θλίψη στην οποία έχει βυθιστεί. «Κάθε μέρα πριν φύγει για τη δουλειά μου έλεγε ότι μ' αγαπάει και του απαντούσα "κι εγώ". Στέλναμε μηνύματα ο ένας στον άλλο το μεσημέρι για να βεβαιωθεί ο ένας για τον άλλο ότι είχε φάει, ότι ήταν καλά και συνέχιζε με κουράγιο τη μέρα του. 

»Συνήθιζε να μου λέει ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξέρουμε πότε θα πεθάνουμε. Γι' αυτό πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα σα να ήταν η τελευταία», λέει η Γουάλι Γκουνάν και συνεχίζει: «Με ρωτούν πώς νιώθω και είναι σα να έχω πεθάνει, αλλά είμαι ακόμη ζωντανή. Είμαι περήφανη για τον άντρα μου και χρησιμοποιώ αυτή την περηφάνια για να αντισταθμίσω την αφόρητη θλίψη που νιώθω».

Από την προηγούμενη Παρασκευή ο Γκουνάν μνημονεύεται και λατρεύεται ως ήρωας στους βουδιστικούς ναούς της Ταϊλάνδης, τόσο για την τελευταία ηρωική του πράξη, όσο και για τις αγαθοεργίες και τη φιλανθρωπική εργασία που όλα τα προηγούμενα χρόνια προσέφερε σε συνανθρώπους του που το είχαν ανάγκη. 

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Ο μπαμπάς σ' αγαπάει, σ' αγαπάει πολύ», ήταν το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του άτυχου διασώστη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM